Champions League – Anderlecht gaat onderuit bij Benfica

(Belga) Anderlecht is niet goed begonnen aan de Champions League. In hun eerste wedstrijd uit groep C verloren de Brusselaars dinsdag met 2-0 bij het Portugese Benfica.

De Belgische landskampioen kwam in het mager bezette Estadio da Luz al na vier minuten op achterstand. Filip Djuricic profiteerde van een foutje van Silvio Proto, die een schot onvoldoende wegwerkte. De Servische middenvelder werkte in de rebound af. De toon voor de eerste helft bleek meteen gezet. Paars-wit, nochtans vol vertrouwen na de 5-0 tegen KV Mechelen, bleek niet opgewassen tegen de Portugese gastheer. Vooral op het middenveld, waar De Zeeuw de voorkeur had gekregen op Acheampong, kreeg Anderlecht geen voet aan de grond. Na een half uur mocht Proto zich opnieuw omdraaien. Anderlecht werkte de bal na een hoekschop niet goed weg en Luisao, de ervaren kapitein van de thuisploeg, mocht van dichtbij de 2-0 binnentrappen. Anderlecht-coach Van den Brom greep tijdens de rust in en wisselde de bleke De Zeeuw voor Acheampong. De Ghanese winger bracht meer schwung in het spel van Anderlecht, dat beter ging voetballen en eindelijk ook kansen creëerde. Toch bleef echt doelgevaar uit en kwam het koningskoppel Suarez/Mitrovic amper in stelling. Benfica controleerde. In de slotminuten werd nog een doelpunt van Gillet wegens buitenspel afgekeurd. In de andere groepswedstrijd haalde de Franse kampioen PSG het met 1-4 van het Griekse Olympiacos dankzij onder meer twee treffers van Thiago Motta. Op 2 oktober staat de tweede speeldag op het programma. De affiches zijn dan Anderlecht/Olympiacos en PSG/Benfica. (Belga)