Champions League – Chelsea onderuit tegen FC Bazel, Barcelona haalt uit tegen Ajax

(Belga) Europa League-winnaar Chelsea is woensdagavond op de openingsspeeldag in groep E van de Champions League met 1-2 onderuitgegaan tegen het Zwitserse FC Bazel.

Chelsea met Eden Hazard in de basis, maar met Kevin De Bruyne verrassend op de bank ten voordele van de Braziliaanse aanwinst Willian, kwam vlak voor de pauze op voorsprong via Oscar. Bazel, vorig seizoen nog door The Blues uitgeschakeld in de halve finales van de Europa League, maakte Stamford Bridge muisstil met twee doelpunten. Eerst bracht de onvermijdelijke Mohamed Salah de bordjes in evenwicht, tien minuten voor affluiten zette Streller de 1-2 eindstand op het bord. In de andere wedstrijd in groep E haalde Schalke het zonder problemen met 3-0 van Steaua Boekarest. In groep F ging Borussia Dortmund, vorig seizoen nog verliezend CL-finalist, pijnlijk met met de billen bloot bij Napoli (2-1), waar Dries Mertens pas in de 73e minuut mocht invallen. Arsenal, met Thomas Vermaelen 90 minuten op de bank, pakte de volle buit bij Marseille (1-2). FC Porto, zonder de geschorste Steven Defour, haalde het in groep G met 0-1 bij Austria Wien. In een Belgisch getint duel won Atlético Madrid, met Thibaut Courtois in doel en Toby Alderweireld de hele wedstrijd op de bank, het met 3-1 van het Zenit van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts. In groep H haalde FC Barcelona in Nou Camp zwaar uit tegen Ajax. Een hattrick van Lionel Messi zorgde mee voor de 4-0 eindstand. Een zwak AC Milan knokte zich in de slotfase voorbij Celtic (2-0). (Belga)