Auteur Sammy Neyrinck schoof onlangs Jérôme d'Ambrosio naar voren als de kandidaat bij uitstek voor de titel van Sportman van het Jaar. Neyrinck kan het weten want hij volgt het reilen en zeilen in de wereld van de formule 1 als geen ander. Het laatste decennium reisde hij de wereld rond in navolging van de 24 uitverkorenen van de autosport. Recent was hij commentator van de races voor Sporza, tot het contract naar VT4 verhuisde. Chicane is zijn eerste productie die in boekvorm verschijnt.

Het boek neemt ons in 24 episoden terug in de tijd, naar de beste Belgische F1-piloten uit de geschiedenis. Het gamma aan coureurs reikt van Paul Frère en Roger Laurent, met zijn Veritas uit het midden van de twintigste eeuw, tot onze eigen d'Ambrosio. Onder hen twee voorbeelden van personen die eerder al bewezen dat je ook in deze sporttak Sportman van het Jaar kunt worden: Jacky Ickx (1982) en Thierry Boutsen (1989). (AvV)

'Chicane. Belgische helden in de Formule 1' van Sammy Neyrinck wordt uitgegeven door Kannibaal, telt 264 pagina's en kost € 24,50.

Auteur Sammy Neyrinck schoof onlangs Jérôme d'Ambrosio naar voren als de kandidaat bij uitstek voor de titel van Sportman van het Jaar. Neyrinck kan het weten want hij volgt het reilen en zeilen in de wereld van de formule 1 als geen ander. Het laatste decennium reisde hij de wereld rond in navolging van de 24 uitverkorenen van de autosport. Recent was hij commentator van de races voor Sporza, tot het contract naar VT4 verhuisde. Chicane is zijn eerste productie die in boekvorm verschijnt. Het boek neemt ons in 24 episoden terug in de tijd, naar de beste Belgische F1-piloten uit de geschiedenis. Het gamma aan coureurs reikt van Paul Frère en Roger Laurent, met zijn Veritas uit het midden van de twintigste eeuw, tot onze eigen d'Ambrosio. Onder hen twee voorbeelden van personen die eerder al bewezen dat je ook in deze sporttak Sportman van het Jaar kunt worden: Jacky Ickx (1982) en Thierry Boutsen (1989). (AvV)