Club Brugge gaat met 4-1 onderuit in Leuven

(Belga) Op de elfde speeldag in eerste klasse heeft leider Club Brugge zaterdagavond een 4-1 nederlaag geleden op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Bij de rust stond OHL 2-1 voor.

De bezoekers waren nochtans eerst op voorsprong gekomen. Carlos Bacca opende de score in de 5e minuut. Zeven minuten later was de stand weer in evenwicht. Een vrije trap van Sawaneh Ibou werd nog licht geraakt door Christian Pouga en verdween zo in doel. In de 35e minuut nam Ibou zelf de 2-1 voor zijn rekening en in de 79e scoorde hij van op de penaltystip ook de 3-1. Beide teams stonden toen al met tien. OHL-verdediger Kenny Thompson moest in de 68e met een tweede geel naar de kant en tien minuten later trok de Nederlandse scheidsrechter Richard Liesveld meteen rood voor Michael Almeback, na een tackle binnen de zestien. Ibou zette de strafschop om en werd zo alleen leider in de topschuttersstand. Negen minuten voor tijd legde Ovidy Obvious Karuru de eindstand vast. Zulte Waregem werd in eigen huis met 0-3 verrast door Lokeren en ook AA Gent leed een thuisnederlaag: 0-1 tegen Kortrijk. Genk hield met 3-0 wel de punten thuis tegen Beerschot. Lierse verloor met 0-1 van Charleroi, hekkensluiter Cercle Brugge met 1-2 van KV Mechelen. Vrijdag won Anderlecht al met 2-0 van Waasland-Beveren. Zondag staat nog Bergen-Standard op het programma. In de stand moet Brugge nu Anderlecht naast zich dulden. Beide teams hebben 22 punten. Genk is met 21 punten derde, voor Kortrijk (20), Zulte Waregem (19), OHL (17), Gent (16), Lokeren (15), Mechelen en Beerschot (14), Standard (13), Bergen (12), Charleroi en Lierse (10), Waasland-Beveren (7) en Cercle (4). . (BRUNO FAHY)