'Dit is een historische stap voor heel de Club Brugge-gemeenschap en de logische volgende fase in zijn ontwikkeling', reageert voorzitter Bart Verhaeghe. 'De rijke geschiedenis en het sportieve trackrecord van Club Brugge vormen de basis van een iconisch, internationaal bekend sportmerk, dat steunt op een gemeenschap van meer dan een miljoen trouwe fans. Onze visie is om de club verder te laten groeien, voortbouwend op dezelfde geschiedenis, werkethiek en motivatie die van ons zo een gepassioneerde club hebben gemaakt. Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap.' 'Tijdens de volgende fase van onze ontwikkeling blijven we ons bovenal focussen op onze fans, de prestaties op het veld en een sterk commercieel management.'

Club laat weten dat het zogenaamde Aanbod naar verwachting de verkoop van bestaande aandelen zal omvatten, zonder dat hierbij nieuwe aandelen worden uitgegeven. Plan is om het Aanbod ter beschikking te stellen aan institutionele en particuliere beleggers in België, en institutionele beleggers in bepaalde andere rechtsgebieden.

Timing hiervoor is 'de nabije toekomst', afhankelijk onder meer van de marktomstandigheden en de goedkeuring van het Prospectus door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). 'Het Aanbod is bedoeld om het profiel van Club Brugge als commercieel beheerd bedrijf in de voetbalsector te versterken, een nieuwe langdurige aandeelhoudersbasis voor Club Brugge te creëren, zijn fans de mogelijkheid te bieden om rechtstreeks eigenaar te worden en liquiditeit te bieden aan Grizzly Sports NV', klinkt het in een mededeling.

Grizzly Sports NV is een vehikel waarvan Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke de belangrijke aandeelhouders zullen zijn. De landskampioen benadrukt dat bij de afsluiting van het Aanbod Grizzly Sports NV de grootste aandeelhouder van Club blijft. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert zullen ook hun respectievelijke functies van voorzitter en CEO behouden.

'Dit is een historische stap voor heel de Club Brugge-gemeenschap en de logische volgende fase in zijn ontwikkeling', reageert voorzitter Bart Verhaeghe. 'De rijke geschiedenis en het sportieve trackrecord van Club Brugge vormen de basis van een iconisch, internationaal bekend sportmerk, dat steunt op een gemeenschap van meer dan een miljoen trouwe fans. Onze visie is om de club verder te laten groeien, voortbouwend op dezelfde geschiedenis, werkethiek en motivatie die van ons zo een gepassioneerde club hebben gemaakt. Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap.' 'Tijdens de volgende fase van onze ontwikkeling blijven we ons bovenal focussen op onze fans, de prestaties op het veld en een sterk commercieel management.' Club laat weten dat het zogenaamde Aanbod naar verwachting de verkoop van bestaande aandelen zal omvatten, zonder dat hierbij nieuwe aandelen worden uitgegeven. Plan is om het Aanbod ter beschikking te stellen aan institutionele en particuliere beleggers in België, en institutionele beleggers in bepaalde andere rechtsgebieden. Timing hiervoor is 'de nabije toekomst', afhankelijk onder meer van de marktomstandigheden en de goedkeuring van het Prospectus door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). 'Het Aanbod is bedoeld om het profiel van Club Brugge als commercieel beheerd bedrijf in de voetbalsector te versterken, een nieuwe langdurige aandeelhoudersbasis voor Club Brugge te creëren, zijn fans de mogelijkheid te bieden om rechtstreeks eigenaar te worden en liquiditeit te bieden aan Grizzly Sports NV', klinkt het in een mededeling. Grizzly Sports NV is een vehikel waarvan Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke de belangrijke aandeelhouders zullen zijn. De landskampioen benadrukt dat bij de afsluiting van het Aanbod Grizzly Sports NV de grootste aandeelhouder van Club blijft. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert zullen ook hun respectievelijke functies van voorzitter en CEO behouden.