Club Brugge makkelijk verder, Zulte uitgeschakeld

© belgaimage

Na een 0-2 overwinning in het Deense Bröndby heeft Club Brugge zich geplaatst voor de vierde en laatste voorronde van de Europa League.

Blauw-Zwart had een week geleden ook al de heenmatch met duidelijke 3-0 cijfers gewonnen. Nicolas Castillo (38.) en Fernando Menegazzo (45.+1) waren ditmaal de doelpuntenmakers.

Coach Michel Preud’homme hield Vazquez, Refaelov, Lestienne en Meunier op de bank en liet onder meer Storm en de Fauw starten.

In de eerste helft was de thuisploeg het gevaarlijkst, maar met de rust in zicht legde een efficiënt Club de match in een beslissende plooi. Zeven minuten voor de pauze schilderde spits Castillo een vrije trap vanop 25m in doel en op slag van rust zette Menegazzo de West-Vlamingen helemaal op rozen. Na slecht uitverdedigen bij de Denen trapte hij het leer met veel gevoel tegen de netten: 0-2. Even voordien had de Braziliaan ook al op de lat gekopt.

Na de pauze controleerden de West-Vlamingen de partij, de kwalificatie kwam nooit in gevaar. Club verzekerde zich zo makkelijk van een plaats in de vierde en laatste voorronde en kent na de loting van vrijdag in Nyon zijn tegenstander. Overleeft Blauw-Zwart de barrages, mag het naar de groepsfase van de Europa League.

Zulte Waregem werd in de derde voorronde uitgeschakeld door het Wit-Russische Shakhtyor Soligorsk (2-5 en 2-2).