Club en Cercle spelen gelijk: 1-1

De vierde speeldag eindigde voor Club Brugge in een ontgoochelend gelijkspel.

De draw kwam er na doelpunten van Nicolas Castillo (29.) en Junior Kabananga (66.).

Blauw-Zwart was in de eerste helft doorlopend de baas, maar grote kansen leverde dat niet op. Net voor het halfuur prikte de Chileense spits Castillo wel zijn derde seizoenstreffer tegen de netten.

Na de pauze werd de partij bitsig, en was het Cercle dat iets voorbij het uur verrassend langszij kwam. Het was Kabananga die de 1-1 door de benen van doelman Ryan trapte. In de slotfase kreeg Castillo nog een dot van een kans, de aanvaller knalde dé mogelijkheid op de 2-1 echter over de kooi van Werner.

Standard

Eerder had promovendus Moeskroen-Péruwelz Standard al een zware 5-2 nederlaag aangesmeerd. De Rouches waren nochtans eerst op voorsprong gekomen, maar stonden bij rust 3-2 achter.

Na de pauze maakten de Henegouwers het helemaal af.