Keepers hebben geen gemakkelijke job. Ze staan een hele wedstrijd moederziel alleen en elke fout betekent meestal een doelpunt voor de tegenpartij. Of het nu Peter Schmeichel zijn opvolger Thomas Sørenson is of Standards Sinan Bolat, flaters betekenen goals. Als je ploegmaats penalty's weggeven wordt het al helemaal moeilijk om de nul te houden, zoals in Israël-Oekraïne.

Om nog te zwijgen van klungelende verdedigers, zoals de Georgische verdediger die de bal afgeeft aan een Albanese aanvaller die ongehinderd op goal mag aflopen en scoren. Uitzonderlijk heb je als keeper gewoon een hele slechte dag op kantoor. Dan krijg je een hattrick van Lionel Messi of vijf Spaanse doelpunten om de oren. Een ramp wordt het pas als je alle bovenstaande voorvallen in één en dezelfde wedstrijd overkomen zoals bij de Finse keeper Lukas Hradecky. (SB)

Denemarken Rusland: 0-2

Zwitserland - Argentinië: 1-3

Spanje - Venezuela: 5-0

Turkije - Slovenië: 1-2
Israël - Oekraïne: 2-3

Oostenrijk - Finland: 3-1

Georgië - Albanië: 2-1

Kroatië - Zweden: 1-3

Keepers hebben geen gemakkelijke job. Ze staan een hele wedstrijd moederziel alleen en elke fout betekent meestal een doelpunt voor de tegenpartij. Of het nu Peter Schmeichel zijn opvolger Thomas Sørenson is of Standards Sinan Bolat, flaters betekenen goals. Als je ploegmaats penalty's weggeven wordt het al helemaal moeilijk om de nul te houden, zoals in Israël-Oekraïne. Om nog te zwijgen van klungelende verdedigers, zoals de Georgische verdediger die de bal afgeeft aan een Albanese aanvaller die ongehinderd op goal mag aflopen en scoren. Uitzonderlijk heb je als keeper gewoon een hele slechte dag op kantoor. Dan krijg je een hattrick van Lionel Messi of vijf Spaanse doelpunten om de oren. Een ramp wordt het pas als je alle bovenstaande voorvallen in één en dezelfde wedstrijd overkomen zoals bij de Finse keeper Lukas Hradecky. (SB) Denemarken Rusland: 0-2 Zwitserland - Argentinië: 1-3 Spanje - Venezuela: 5-0 Turkije - Slovenië: 1-2 Israël - Oekraïne: 2-3 Oostenrijk - Finland: 3-1 Georgië - Albanië: 2-1 Kroatië - Zweden: 1-3