Na drie zeges op rij achten spelers, pers en publiek de Brugse trein eindelijk vertrokken, maar de thuisreputatie van OH Leuven indachtig wordt het zondag geen plezierreisje naar de Vlaams-Brabantse studentenstad.

OHL behaalde dit seizoen 21 van zijn 23 verzamelde punten in eigen stadion, Den Dreef. Buitenshuis konden de Leuvenaars deze campagne nog geen enkele keer winnen.

Wil Herman Vermeulen zijn club in eerste klasse houden dan worden de twee resterende thuiswedstrijden dus cruciaal. Benieuwd ook hoe de OHL-spelers reageren na de uitbrander van hun coach vorig weekend in Beveren.

"Ze zouden beter kapot zijn van te lopen dan van ontgoocheling", was zijn weinig subtiele commentaar na het verloren degradatieduel tegen Waasland-Beveren. Motiverende of demotiverende woorden, het zal moeten blijken tegen Club.

Daarbij rekent de (interim)coach op zijn aanvoerder en boegbeeld, Bjorn Ruytinx, om het voortouw te nemen. El Toro stond dit seizoen negen keer aan het kanon: alle negen goals werden gescoord in Den Dreef. Sinds de winterstop kwam de spits niet meer tot scoren, schiet hij net op tijd weer wakker?

In de heenwedstrijd werd het 1-0 in Brugge. Een doelpunt van Vadis Odjidja, op assist van Jesper Jörgensen. Net de mannen die nu, vier maanden later, opnieuw de kar trekken.

Of Odjidja, deze week in Sport/Voetbalmagazine naar voren geschoven als de patron van het new look Club Brugge, fit zal geraken voor dit duel is nog maar de vraag. De middenvelder kreeg deze week een trap op training en kampt met een pijnlijke bloeduitstorting.

Voor Club is de partij belangrijk om zo dicht mogelijk in het spoor van leider Standard (dat zondag AA Gent op bezoek krijgt) te blijven. Met op de volgende speeldag ook nog een thuisduel tegen de Rouches in het verschiet zouden de Bruggelingen deze zondag wel eens een heel goede zaak kunnen doen.

Zondag om 14.30u live te zien op Sporting Telenet.

Na drie zeges op rij achten spelers, pers en publiek de Brugse trein eindelijk vertrokken, maar de thuisreputatie van OH Leuven indachtig wordt het zondag geen plezierreisje naar de Vlaams-Brabantse studentenstad. OHL behaalde dit seizoen 21 van zijn 23 verzamelde punten in eigen stadion, Den Dreef. Buitenshuis konden de Leuvenaars deze campagne nog geen enkele keer winnen. Wil Herman Vermeulen zijn club in eerste klasse houden dan worden de twee resterende thuiswedstrijden dus cruciaal. Benieuwd ook hoe de OHL-spelers reageren na de uitbrander van hun coach vorig weekend in Beveren. "Ze zouden beter kapot zijn van te lopen dan van ontgoocheling", was zijn weinig subtiele commentaar na het verloren degradatieduel tegen Waasland-Beveren. Motiverende of demotiverende woorden, het zal moeten blijken tegen Club. Daarbij rekent de (interim)coach op zijn aanvoerder en boegbeeld, Bjorn Ruytinx, om het voortouw te nemen. El Toro stond dit seizoen negen keer aan het kanon: alle negen goals werden gescoord in Den Dreef. Sinds de winterstop kwam de spits niet meer tot scoren, schiet hij net op tijd weer wakker? In de heenwedstrijd werd het 1-0 in Brugge. Een doelpunt van Vadis Odjidja, op assist van Jesper Jörgensen. Net de mannen die nu, vier maanden later, opnieuw de kar trekken. Of Odjidja, deze week in Sport/Voetbalmagazine naar voren geschoven als de patron van het new look Club Brugge, fit zal geraken voor dit duel is nog maar de vraag. De middenvelder kreeg deze week een trap op training en kampt met een pijnlijke bloeduitstorting. Voor Club is de partij belangrijk om zo dicht mogelijk in het spoor van leider Standard (dat zondag AA Gent op bezoek krijgt) te blijven. Met op de volgende speeldag ook nog een thuisduel tegen de Rouches in het verschiet zouden de Bruggelingen deze zondag wel eens een heel goede zaak kunnen doen.Zondag om 14.30u live te zien op Sporting Telenet.