In het seizoen 2002-2003 stond Lierse onder zijn nieuwe trainer Emilio Ferrera verrassend tweede aan de winterstop. Het zou uiteindelijk vierde eindigen, en nadat in augustus van het volgende seizoen Ferrera op de laatste dag van de transfermarkt zijn spitsenduo Huysegems-Arouna Koné verloor, was het sprookje over.

Wel gaven ervaren spelers als Bertrand Crasson in die periode aan dat ze met Ferrera een trainer hadden van wie ze ook op latere leeftijd nog enorm veel opstaken. Een openbaring, noemden tal van spelers in het verdedigende compartiment hem. Manager bij Lierse was toen Herman Van Holsbeeck.

Een paar jaar later verhuisde Van Holsbeeck naar Anderlecht. Lang hoopte Ferrera dat de manager hem naar het Astridpark zou halen, maar dat gebeurde niet. Het zou de relatie tussen beiden niet ten goede komen...

Zondag treffen de Brusselaars Ferrera (afkomstig uit Schaarbeek) en Van Holsbeeck (uit Sint-Lambrechts-Woluwe) mekaar ongetwijfeld. Ferrera komt er als trainer van de Belgische ploeg die voor het tweede opeenvolgende jaar het verst geraakte in de Europabeker op bezoek bij de Belgische club met het meest indrukwekkende Europese palmares. Hij wil er ongetwijfeld de lokale notabelen tonen dat ze zich jaren geleden vergisten toen ze niet aan hem dachten bij het aanstellen van een nieuwe trainer.

Vorig jaar maakte Genk in de marge indrukwekkende bedrijfscijfers bekend, maar op het veld oogt het -evenmin als zijn opponent- als een topclub, eerder als een tobclub. Ook Genk zou zijn trainer niet ontslaan, maar deed het uiteindelijk toch. Anderlecht houdt nog steeds voet bij stuk, hopend dat dit weekend de kentering wordt ingezet.

Anders dreigt een hoogst onaangename primeur... Sinds de invoering van het profvoetbal 40 jaar geleden heeft Anderlecht in verhouding tot het aantal gespeelde wedstrijden nooit meer matchen verloren dan dit seizoen (8 in 27 wedstrijden). Daarmee komen de negatieve records van 1978-79 en 1979-80 (telkens tien nederlagen na 34 wedstrijden) en van 1997-98 (negen nederlagen) in het vizier.

Een galamatch wordt het zondag zeker niet. Anderlecht heeft geen zin in een negatief record of een nieuwe crisisperiode, voor Genk zou verlies de kansen op deelname aan PO1 flink in gevaar brengen.

In het seizoen 2002-2003 stond Lierse onder zijn nieuwe trainer Emilio Ferrera verrassend tweede aan de winterstop. Het zou uiteindelijk vierde eindigen, en nadat in augustus van het volgende seizoen Ferrera op de laatste dag van de transfermarkt zijn spitsenduo Huysegems-Arouna Koné verloor, was het sprookje over. Wel gaven ervaren spelers als Bertrand Crasson in die periode aan dat ze met Ferrera een trainer hadden van wie ze ook op latere leeftijd nog enorm veel opstaken. Een openbaring, noemden tal van spelers in het verdedigende compartiment hem. Manager bij Lierse was toen Herman Van Holsbeeck.Een paar jaar later verhuisde Van Holsbeeck naar Anderlecht. Lang hoopte Ferrera dat de manager hem naar het Astridpark zou halen, maar dat gebeurde niet. Het zou de relatie tussen beiden niet ten goede komen...Zondag treffen de Brusselaars Ferrera (afkomstig uit Schaarbeek) en Van Holsbeeck (uit Sint-Lambrechts-Woluwe) mekaar ongetwijfeld. Ferrera komt er als trainer van de Belgische ploeg die voor het tweede opeenvolgende jaar het verst geraakte in de Europabeker op bezoek bij de Belgische club met het meest indrukwekkende Europese palmares. Hij wil er ongetwijfeld de lokale notabelen tonen dat ze zich jaren geleden vergisten toen ze niet aan hem dachten bij het aanstellen van een nieuwe trainer. Vorig jaar maakte Genk in de marge indrukwekkende bedrijfscijfers bekend, maar op het veld oogt het -evenmin als zijn opponent- als een topclub, eerder als een tobclub. Ook Genk zou zijn trainer niet ontslaan, maar deed het uiteindelijk toch. Anderlecht houdt nog steeds voet bij stuk, hopend dat dit weekend de kentering wordt ingezet.Anders dreigt een hoogst onaangename primeur... Sinds de invoering van het profvoetbal 40 jaar geleden heeft Anderlecht in verhouding tot het aantal gespeelde wedstrijden nooit meer matchen verloren dan dit seizoen (8 in 27 wedstrijden). Daarmee komen de negatieve records van 1978-79 en 1979-80 (telkens tien nederlagen na 34 wedstrijden) en van 1997-98 (negen nederlagen) in het vizier.Een galamatch wordt het zondag zeker niet. Anderlecht heeft geen zin in een negatief record of een nieuwe crisisperiode, voor Genk zou verlies de kansen op deelname aan PO1 flink in gevaar brengen.