Opmerkelijk: in de eerste tien van de Jupiler Pro League staan vijf West-Vlaamse ploegen (Club Brugge, Zulte Waregem, KV Kortrijk, KV Oostende en Cercle Brugge). Geen van hen kwam in degradatiegevaar, twee van hen zijn al zeker van play-off 1 (Club Brugge en Zulte Waregem) en een van hen staat in de bekerfinale (Zulte Waregem). En op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie is nog altijd een derde West-Vlaamse ploeg in de running voor play-off 1: KV Kortrijk.

We zijn benieuwd of dat op de laatste speeldag nog zo zal zijn. Want dan ontvangt KVK op eigen veld een van zijn twee concurrenten in de strijd om de zesde plaats: Racing Genk. En speelt die andere concurrent, AA Gent, thuis tegen Zulte Waregem. Dat zou een mooie apotheose zijn van de strijd om het laatste play-off 1-ticket.

Maar of die strijd tot op de slotdag een spannende strijd met drie ploegen blijft, hangt af van wat er zaterdagavond gebeurt. KV Kortrijk moet daarvoor winnen in Oostende, AA Gent mag niet winnen bij Cercle Brugge en Racing Genk niet tegen Bergen. We kijken ernaar uit wie het best met de druk omgaat.

Opmerkelijk: in de eerste tien van de Jupiler Pro League staan vijf West-Vlaamse ploegen (Club Brugge, Zulte Waregem, KV Kortrijk, KV Oostende en Cercle Brugge). Geen van hen kwam in degradatiegevaar, twee van hen zijn al zeker van play-off 1 (Club Brugge en Zulte Waregem) en een van hen staat in de bekerfinale (Zulte Waregem). En op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie is nog altijd een derde West-Vlaamse ploeg in de running voor play-off 1: KV Kortrijk. We zijn benieuwd of dat op de laatste speeldag nog zo zal zijn. Want dan ontvangt KVK op eigen veld een van zijn twee concurrenten in de strijd om de zesde plaats: Racing Genk. En speelt die andere concurrent, AA Gent, thuis tegen Zulte Waregem. Dat zou een mooie apotheose zijn van de strijd om het laatste play-off 1-ticket.Maar of die strijd tot op de slotdag een spannende strijd met drie ploegen blijft, hangt af van wat er zaterdagavond gebeurt. KV Kortrijk moet daarvoor winnen in Oostende, AA Gent mag niet winnen bij Cercle Brugge en Racing Genk niet tegen Bergen. We kijken ernaar uit wie het best met de druk omgaat.