Paars-wit en in het bijzonder coach Besnik Hasi worden gedwongen om hun kaarten op tafel te leggen. Anderlecht moet winnen tegen aartsrivaal Club Brugge, wil de Brusselse club nog meedoen voor de Europese tickets. Want daar dreigt vooral bekerfinalist SV Zulte Waregem alweer een stevige tegenstander te worden, net zoals ze vorig seizoen in de titelstrijd tot op het einde voor een ambetant gevoel zorgden.

Maar ook Hasi heeft enorm veel belang bij een goede eindklassering - over de titel wordt al een tijdje niet meer gesproken in en rond het Constant Vanden Stockstadion - want die kan leiden tot een volwaardig contract als hoofdtrainer volgend seizoen.

Opvallend was wel dat de oud-middenvelder tegen Standard in de eerste helft uitpakte met een heel behoudende 4-2-3-1 (met Pollet alleen diep voorin en niet Mitrovic), om na rust over te schakelen naar een meer offensieve 4-4-2-veldbezetting.

Stelde zich dan tactisch hetzelfde dilemma als bij zijn voorganger John van den Brom, die als Nederlander werd verweten te veel voor (Belgische) zekerheid te kiezen?

Durft Hasi aanvallende risico's te nemen tegen de uitgekookte Michel Preud'homme, die met Maxime Lestienne over snelheid beschikt in de omschakeling en Lior Refaelov in bloedvorm ziet steken?

Bij Club Brugge is er alvast veel vertrouwen, want de honger naar een nieuw succes - de laatste titel dateert van 2005 - blijkt moeilijk te stillen.

Paars-wit en in het bijzonder coach Besnik Hasi worden gedwongen om hun kaarten op tafel te leggen. Anderlecht moet winnen tegen aartsrivaal Club Brugge, wil de Brusselse club nog meedoen voor de Europese tickets. Want daar dreigt vooral bekerfinalist SV Zulte Waregem alweer een stevige tegenstander te worden, net zoals ze vorig seizoen in de titelstrijd tot op het einde voor een ambetant gevoel zorgden.Maar ook Hasi heeft enorm veel belang bij een goede eindklassering - over de titel wordt al een tijdje niet meer gesproken in en rond het Constant Vanden Stockstadion - want die kan leiden tot een volwaardig contract als hoofdtrainer volgend seizoen.Opvallend was wel dat de oud-middenvelder tegen Standard in de eerste helft uitpakte met een heel behoudende 4-2-3-1 (met Pollet alleen diep voorin en niet Mitrovic), om na rust over te schakelen naar een meer offensieve 4-4-2-veldbezetting. Stelde zich dan tactisch hetzelfde dilemma als bij zijn voorganger John van den Brom, die als Nederlander werd verweten te veel voor (Belgische) zekerheid te kiezen? Durft Hasi aanvallende risico's te nemen tegen de uitgekookte Michel Preud'homme, die met Maxime Lestienne over snelheid beschikt in de omschakeling en Lior Refaelov in bloedvorm ziet steken? Bij Club Brugge is er alvast veel vertrouwen, want de honger naar een nieuw succes - de laatste titel dateert van 2005 - blijkt moeilijk te stillen.