Aan Den Dreef beweren ze klaar te zijn om weer uit de startblokken te schieten. Voor de derde keer al. OHL kende een kwakkelseizoen, moest zich daardoor opladen voor een play-off 3 met Mons en nu dus de eindronde met tweedeklassers. Dat alles met maar één doel voor ogen: een verlengd verblijf in eerste klasse.

De Leuvenaars wisselden vlak voor de start van PO 3 een tweede maal van coach: Herman Vermeulen moest plaats maken voor de onervaren Ivan Leko. Een goede zet, zo bleek, want in drie wedstrijden kon OHL zich ontdoen van Mons. Een eerste stap richting behoud. Na drie weken rust volgt nu de volgende stap en die belooft een pak moeilijker te worden, want met Eupen, Mouscron/Péruwelz en STVV staan drie bijzonder gemotiveerde en sterke tegenstanders in de wachtkamer.

Cercle Brugge bewees vorig seizoen al dat zoiets niet onoverkomelijk is, maar de uitkomst is nu een pak onvoorspelbaarder. Omdat de ploegen meer aan elkaar gewaagd zijn, zeer totaal verschillende spelstijlen hanteren, en zelf ook veel onvoorspelbaarder zijn. Moeskroen bijvoorbeeld, dat amper bekende namen telt (op Gnohéré en Yohan Brouckaert na) en vooral op huurlingen van Franse buur OSC Lille steunt. "Een sterke organisatie, zeer gedisciplineerd en terend op twee snelle spitsen", weet trainer Ivan Leko. "We zullen op onze hoede moeten zijn, want ze pakten uit al meer punten dan thuis."

Wij kijken uit naar dit eerste thuisduel van OHL in de eindronde omdat we nieuwsgierig zijn of de zo geroemde achterban van OHL ook nu weer massaal komt opdagen en zijn rol als twaalfde man zal spelen. Hoeveel volk kunnen dergelijke duels met tweedeklassers lokken, zeker nu PO1 alle aandacht opeist? Misschien is het voor de OHL-fan genoeg geweest met al die perikelen binnen het bestuur en de spelersgroep? Vragen waar we dit weekend een antwoord op krijgen.

OHL-Moeskroen op zondag 4 mei, om 15u in Den Dreef.

Aan Den Dreef beweren ze klaar te zijn om weer uit de startblokken te schieten. Voor de derde keer al. OHL kende een kwakkelseizoen, moest zich daardoor opladen voor een play-off 3 met Mons en nu dus de eindronde met tweedeklassers. Dat alles met maar één doel voor ogen: een verlengd verblijf in eerste klasse. De Leuvenaars wisselden vlak voor de start van PO 3 een tweede maal van coach: Herman Vermeulen moest plaats maken voor de onervaren Ivan Leko. Een goede zet, zo bleek, want in drie wedstrijden kon OHL zich ontdoen van Mons. Een eerste stap richting behoud. Na drie weken rust volgt nu de volgende stap en die belooft een pak moeilijker te worden, want met Eupen, Mouscron/Péruwelz en STVV staan drie bijzonder gemotiveerde en sterke tegenstanders in de wachtkamer. Cercle Brugge bewees vorig seizoen al dat zoiets niet onoverkomelijk is, maar de uitkomst is nu een pak onvoorspelbaarder. Omdat de ploegen meer aan elkaar gewaagd zijn, zeer totaal verschillende spelstijlen hanteren, en zelf ook veel onvoorspelbaarder zijn. Moeskroen bijvoorbeeld, dat amper bekende namen telt (op Gnohéré en Yohan Brouckaert na) en vooral op huurlingen van Franse buur OSC Lille steunt. "Een sterke organisatie, zeer gedisciplineerd en terend op twee snelle spitsen", weet trainer Ivan Leko. "We zullen op onze hoede moeten zijn, want ze pakten uit al meer punten dan thuis." Wij kijken uit naar dit eerste thuisduel van OHL in de eindronde omdat we nieuwsgierig zijn of de zo geroemde achterban van OHL ook nu weer massaal komt opdagen en zijn rol als twaalfde man zal spelen. Hoeveel volk kunnen dergelijke duels met tweedeklassers lokken, zeker nu PO1 alle aandacht opeist? Misschien is het voor de OHL-fan genoeg geweest met al die perikelen binnen het bestuur en de spelersgroep? Vragen waar we dit weekend een antwoord op krijgen.OHL-Moeskroen op zondag 4 mei, om 15u in Den Dreef.