In de vernieuwde sportdigestpagina's van Sport/Voetbalmagazine schenken we deze week aandacht aan Earvin 'Magic' Johnson (53), een van de meest legendarische namen uit de NBA-geschiedenis. In de rubriek 'Hoe is het met?' blikken we terug op zijn carrière die in 1992 eindigde nadat bij hem het hiv-virus werd vastgesteld. Maar Magic Johnson is uiteraard meer dan alleen die bekende basketbalspeler die aids bespreekbaar maakte in de (sport)wereld.

Bovenal was Johnson een van de meest veelzijdige en getalenteerde spelers van zijn generatie - met onder meer ook Larry Bird en Michael Jordan. Dankzij zijn ongelooflijke passes en bewegingen kreeg de spelverdeler van LA Lakers zijn bijnaam 'Magic'.

Voor de jonge fans die hem nooit meemaakten, of voor de oudere nostalgici, hebben we hier een ode aan de vijfvoudige NBA-kampioen klaarstaan. Geniet van de waanzinnige moves die de legendarische nummer 32 van de Lakers uit zijn handen wist te schudden. Lang voor de LeBron James'en en Kobe Bryants van deze wereld hem daarin imiteerden... (MS)

In de vernieuwde sportdigestpagina's van Sport/Voetbalmagazine schenken we deze week aandacht aan Earvin 'Magic' Johnson (53), een van de meest legendarische namen uit de NBA-geschiedenis. In de rubriek 'Hoe is het met?' blikken we terug op zijn carrière die in 1992 eindigde nadat bij hem het hiv-virus werd vastgesteld. Maar Magic Johnson is uiteraard meer dan alleen die bekende basketbalspeler die aids bespreekbaar maakte in de (sport)wereld. Bovenal was Johnson een van de meest veelzijdige en getalenteerde spelers van zijn generatie - met onder meer ook Larry Bird en Michael Jordan. Dankzij zijn ongelooflijke passes en bewegingen kreeg de spelverdeler van LA Lakers zijn bijnaam 'Magic'. Voor de jonge fans die hem nooit meemaakten, of voor de oudere nostalgici, hebben we hier een ode aan de vijfvoudige NBA-kampioen klaarstaan. Geniet van de waanzinnige moves die de legendarische nummer 32 van de Lakers uit zijn handen wist te schudden. Lang voor de LeBron James'en en Kobe Bryants van deze wereld hem daarin imiteerden... (MS)