FC Twente, de leider in de Nederlandse competitie, geraakte zondag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC. Bryan Ruiz (ex-AA Gent) verontschuldigde zich na de wedstrijd bij zijn ploegmaats omdat hij bij een 0-0 stand een penalty had gemist.

De Costa Ricaan probeerde Roda JC-doelman Matheusz Prus te verschalken met een 'Panenka-penalty', maar voerde die zo slecht uit dat Prus niet de minste moeite had om de bal te stoppen. Nadat Roda JC een kwartier voor affluiten op 0-1 was gekomen, benutte Theo Janssen in de slotfase van de wedstrijd een tweede penalty voor Twente wel.

Gelukkig voor Twente heeft achtervolger PSV Eindhoven niet kunnen profiteren van het puntenverlies van de Tukkers. Ook PSV bleef op eigen veld steken op een 2-2 gelijkspel tegen Heerenveen. (KVDA)

De mislukte panenka van Ruiz:

FC Twente, de leider in de Nederlandse competitie, geraakte zondag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC. Bryan Ruiz (ex-AA Gent) verontschuldigde zich na de wedstrijd bij zijn ploegmaats omdat hij bij een 0-0 stand een penalty had gemist. De Costa Ricaan probeerde Roda JC-doelman Matheusz Prus te verschalken met een 'Panenka-penalty', maar voerde die zo slecht uit dat Prus niet de minste moeite had om de bal te stoppen. Nadat Roda JC een kwartier voor affluiten op 0-1 was gekomen, benutte Theo Janssen in de slotfase van de wedstrijd een tweede penalty voor Twente wel. Gelukkig voor Twente heeft achtervolger PSV Eindhoven niet kunnen profiteren van het puntenverlies van de Tukkers. Ook PSV bleef op eigen veld steken op een 2-2 gelijkspel tegen Heerenveen. (KVDA) De mislukte panenka van Ruiz: