Het aantrekkelijke aan deze autobiografie is dat McEwen niet alleen over snelle benen, maar ook over een vinnig geheugen schijnt te beschikken. Zo komen niet alleen de voor de hand liggende topmomenten aan bod (12 Tour- en 12 Giroritten, drie keer de Groene Trui), maar ook details die zonder dit boek nooit bij het grote publiek bekend zouden zijn (zijn speciale manier om bochten te nemen, om er maar eentje te noemen).

Bovendien is dit boek niet geschreven met afstandelijkheid, integendeel: de spurtbom neemt je als het ware mee op de fiets, laat je in zijn zog mee sprinten, mee cols overtrekken en uitlekken van het zweet.

Je hebt het gevoel echt in het peloton te zitten, te meer daar de Australiër het niet schuwt om zijn gedachten erg levendig en onverbloemd weer te geven. Bloody hell, wat een fijn boek voor de zomer! (PM) 'De rechte lijn. Autobiografie' (oorspr. titel: One Way Road) van Robbie McEwen is verschenen bij Uitgeverij Kannibaal, telt 320 pagina's en kost € 22,50.

Het aantrekkelijke aan deze autobiografie is dat McEwen niet alleen over snelle benen, maar ook over een vinnig geheugen schijnt te beschikken. Zo komen niet alleen de voor de hand liggende topmomenten aan bod (12 Tour- en 12 Giroritten, drie keer de Groene Trui), maar ook details die zonder dit boek nooit bij het grote publiek bekend zouden zijn (zijn speciale manier om bochten te nemen, om er maar eentje te noemen). Bovendien is dit boek niet geschreven met afstandelijkheid, integendeel: de spurtbom neemt je als het ware mee op de fiets, laat je in zijn zog mee sprinten, mee cols overtrekken en uitlekken van het zweet. Je hebt het gevoel echt in het peloton te zitten, te meer daar de Australiër het niet schuwt om zijn gedachten erg levendig en onverbloemd weer te geven. Bloody hell, wat een fijn boek voor de zomer! (PM) 'De rechte lijn. Autobiografie' (oorspr. titel: One Way Road) van Robbie McEwen is verschenen bij Uitgeverij Kannibaal, telt 320 pagina's en kost € 22,50.