De smaakmakers van het WK

De smaakmakers van het WK
De van het bloemeneiland Madeira afkomstige Portugese aanvaller verhuisde vorige zomer voor het recordbedrag van 94 miljoen euro van Manchester United naar Real Madrid. Ronaldo (25) heeft een heel gamma aan kwaliteiten: snelheid, subtiliteit, doeltreffendheid. Hij proeft graag van het mondaine leven. © Reuters

Cristiano Ronaldo © Reuters

De van het bloemeneiland Madeira afkomstige Portugese aanvaller verhuisde vorige zomer voor het recordbedrag van 94 miljoen euro van Manchester United naar Real Madrid. Ronaldo (25) heeft een heel gamma aan kwaliteiten: snelheid, subtiliteit, doeltreffendheid. Hij proeft graag van het mondaine leven.

Gianluigi Buffon © Reuters

Onlangs werd de Italiaan uitgeroepen tot de beste doelman ter wereld. Buffon (32) was de ruggengraat van de Squadra die in 2006 in Duitsland wereldkampioen werd. Hij incaseerde toen amper twee goals. De keeper van Juventus heeft geen enkel zwak punt. Ondanks een enorme uitstraling, zweert hij bij een sobere stijl.

Ricardo Kaká © Reuters

De middenvelder is het hart van de Braziliaanse ploeg: een technisch briljante voetballer met veel inzicht en doorzicht, een leider met ook buiten het veld een natuurlijk charisma. De diepgelovige en zeer innemende Kaká (28) heeft na een tegenvallend seizoen bij Real Madrid iets recht te zetten.

Xavi © Reuters

De bij Barcelona gevormde controlerende middenvelder is de belangrijkste schakel in het Spaanse team. Xavi (30) bouwt en breekt en heeft door zijn intelligentie het vermogen om een actie vooruit te denken en het spel snel te maken. Hij leidde Spanje in 2008 naar de Europese titel.

Frank Ribéry © Reuters

De voor Bayern München uitkomende Franse middenvelder werd in Boulogne-sur-Mer geboren, op een steenworp van de Belgische grens. Met zijn snelheid en dribbelvaardigheid kan hij in zijn eentje matchen beslissen. Ribéry (27), die zich tot de islam heeft bekeerd, is de meest begeerde voetballer in Europa.

Samuel Eto'o © Reuters

De spits uit Kameroen zoekt altijd de kortste weg naar de goal. Door zijn snelheid wervelt hij langs zijn tegenstanders. Eto'o (29), die in welvaart opgroeide, ruilde vorige zomer Barcelona voor de Italiaanse kampioen Inter Milaan. Hij werd al drie keer uitgeroepen tot beste Afrikaanse voetballer.

Lionel Messi © Reuters

De beste voetballer ter wereld: snel, beweeglijk, creatief en opportunistisch. Barcelona verlengde zijn contract tot medio 2016. Messi, die tijdens het WK 23 wordt, mag wel vertrekken voor een afkoopsom van een kwart miljard euro.

Didier Drogba © Reuters

Het paradepaardje van het frivool voetballende Ivoorkust. De voor Chelsea voetballende Drogba (32) werd in het afgelopen seizoen topschutter in de Engelse Premier League. Hij heeft een lichaam van staal, is technisch ijzersterk en beschermt de bal als geen ander.

Robin Van Persie © Reuters

De voor Arsenal uitkomende Nederlander kende een moeilijk seizoen: hij was vijf maanden geblesseerd. Van Persie (26) is een flankaanvaller met onvoorspelbare (schijn)bewegingen en een uitstekende traptechniek. Door zijn moeilijke karakter en eigenzinnigheid is hij niet altijd in het gareel te houden.

Wayne Rooney © Reuters

De woelige spits van Manchester United koppelt explosiviteit aan kracht en is met die wapens een troefkaart voor de Engelse nationale ploeg. Rooney (24) is van zeer eenvoudige komaf en was vroeger op en naast het veld licht ontvlambaar. Sinds hij vader werd, is hij tot rust gekomen.