Daar krijgen we elke dag onze portie van duidingen en benaderingen, de diverse regels, weetjes en tips plus geheugensteuntjes. De verzameling werd duidelijk opgesteld voor de echte sportliefhebbers, maar dan in de ruime zin van het woord.

Wie op zoek is naar informatie over Wolfgang von Kempelen en zijn schaakmachine uit 1770 bladert gemakshalve door naar 12 februari, wie graag meer weet over de gevreesde bokser Kleomedes van het eiland Astypalaia doet dat naar 15 maart. Allemaal onbekenden, zoals de Schotse golfspeler Allan Robertson die op 22 mei prijkt.

Het is jammer dat de kalender binnenin niet werd opgevrolijkt met wat fotomateriaal, waardoor alles wat saai oogt door alleen maar het pictogram van de sport op de achtergrond. Ook een echte verwijzing naar of een link met tal van topevenementen in 2012, zoals het EK in Polen en Oekraïne, ontbreekt. Ook voor de data van bijvoorbeeld de Grand Slams (tennis), de Giro, Tour of Vuelta (wielrennen) was geen plaats. (FV)

'De sportscheurkalender 2012' wordt uitgegeven door Tirion Sport, VBK Media België, telt 736 blz. en kost 14,95 euro.

Daar krijgen we elke dag onze portie van duidingen en benaderingen, de diverse regels, weetjes en tips plus geheugensteuntjes. De verzameling werd duidelijk opgesteld voor de echte sportliefhebbers, maar dan in de ruime zin van het woord. Wie op zoek is naar informatie over Wolfgang von Kempelen en zijn schaakmachine uit 1770 bladert gemakshalve door naar 12 februari, wie graag meer weet over de gevreesde bokser Kleomedes van het eiland Astypalaia doet dat naar 15 maart. Allemaal onbekenden, zoals de Schotse golfspeler Allan Robertson die op 22 mei prijkt. Het is jammer dat de kalender binnenin niet werd opgevrolijkt met wat fotomateriaal, waardoor alles wat saai oogt door alleen maar het pictogram van de sport op de achtergrond. Ook een echte verwijzing naar of een link met tal van topevenementen in 2012, zoals het EK in Polen en Oekraïne, ontbreekt. Ook voor de data van bijvoorbeeld de Grand Slams (tennis), de Giro, Tour of Vuelta (wielrennen) was geen plaats. (FV) 'De sportscheurkalender 2012' wordt uitgegeven door Tirion Sport, VBK Media België, telt 736 blz. en kost 14,95 euro.