Na een titel en een beker (onder leiding van Michel Preud'homme) in 2010 en 2011 kende FC Twente een klein verval. De voorbije seizoenen eindigden de Tukkers slechts op een achtste en zesde positie.

Maar dit jaar staan ze er weer en maken ze opnieuw kans op de landstitel. Althans, als er dit weekend gewonnen wordt van Ajax. De Amsterdammers voeren het klassement aan, gevolgd door PSV (dat een match meer speelde) en Twente.

Zeven punten is het verschil tussen Twente en Ajax. Kortom, als Ajax zondag in de eigen Amsterdam Arena wint, dan schudt het alvast één titelconcurrent af. Wint Twente dan ligt de strijd weer helemaal open.

"Het is zeker de grootste concurrent op dit moment, maar PSV en Feyenoord zitten daar maar kort achter", aldus Frank de Boer in aanloop naar de topper. "Het is makkelijker en leuker voor het publiek om tegen dit soort tegenstanders te spelen en niet tegen teams die zich ingraven, want er zijn ruimtes en dat zorgt voor open spel. Maar dat geldt andersom voor Twente natuurlijk ook."

Michel Jansen, coach van Twente, erkent eveneens het belang van de partij. Verliezen is geen optie: "Dan zijn ze weer een stap dichterbij. Maar wij moeten ervoor zorgen dat ze dat gevoel niet krijgen. Als zij winnen, ruiken ze bloed en dat is terecht."

Dubbel

De duels tegen Ajax liggen bij de Twente-aanhang nog erg gevoelig: in 2011 werd op de laatste speeldag beslist over het kampioenschap met een onderling duel tussen beide clubs. Twente had genoeg aan een punt, maar Ajax ging met de zege en de eer lopen.

Dit seizoen hielden beide ploegen het in de heenwedstrijd op een billijke 1-1, met goals van Luc Castaignos voor Twente en Kolbeinn Sigthorsson voor Ajax.

Wint Ajax deze terugwedstrijd dan zet het een flink stap richting een vierde landstitel op rij. Bovendien schakelden de Amsterdammers eerder deze week AZ uit in de halve finale van de KNVB-beker. Een dubbel behoort dus helemaal tot de mogelijkheden.

Knap werk van coach Frank de Boer, die nu derde staat in de all time ranking van Ajax-coaches. Zondag kan hij zijn honderdste zege behalen als Ajaxcoach, enkel Rinus Michels (228 zeges) en Louis van Gaal (190) deden beter.

Ajax - Twente is zondag om 14.30u live te zien op Sporting Telenet.

Na een titel en een beker (onder leiding van Michel Preud'homme) in 2010 en 2011 kende FC Twente een klein verval. De voorbije seizoenen eindigden de Tukkers slechts op een achtste en zesde positie. Maar dit jaar staan ze er weer en maken ze opnieuw kans op de landstitel. Althans, als er dit weekend gewonnen wordt van Ajax. De Amsterdammers voeren het klassement aan, gevolgd door PSV (dat een match meer speelde) en Twente. Zeven punten is het verschil tussen Twente en Ajax. Kortom, als Ajax zondag in de eigen Amsterdam Arena wint, dan schudt het alvast één titelconcurrent af. Wint Twente dan ligt de strijd weer helemaal open. "Het is zeker de grootste concurrent op dit moment, maar PSV en Feyenoord zitten daar maar kort achter", aldus Frank de Boer in aanloop naar de topper. "Het is makkelijker en leuker voor het publiek om tegen dit soort tegenstanders te spelen en niet tegen teams die zich ingraven, want er zijn ruimtes en dat zorgt voor open spel. Maar dat geldt andersom voor Twente natuurlijk ook."Michel Jansen, coach van Twente, erkent eveneens het belang van de partij. Verliezen is geen optie: "Dan zijn ze weer een stap dichterbij. Maar wij moeten ervoor zorgen dat ze dat gevoel niet krijgen. Als zij winnen, ruiken ze bloed en dat is terecht."DubbelDe duels tegen Ajax liggen bij de Twente-aanhang nog erg gevoelig: in 2011 werd op de laatste speeldag beslist over het kampioenschap met een onderling duel tussen beide clubs. Twente had genoeg aan een punt, maar Ajax ging met de zege en de eer lopen. Dit seizoen hielden beide ploegen het in de heenwedstrijd op een billijke 1-1, met goals van Luc Castaignos voor Twente en Kolbeinn Sigthorsson voor Ajax. Wint Ajax deze terugwedstrijd dan zet het een flink stap richting een vierde landstitel op rij. Bovendien schakelden de Amsterdammers eerder deze week AZ uit in de halve finale van de KNVB-beker. Een dubbel behoort dus helemaal tot de mogelijkheden.Knap werk van coach Frank de Boer, die nu derde staat in de all time ranking van Ajax-coaches. Zondag kan hij zijn honderdste zege behalen als Ajaxcoach, enkel Rinus Michels (228 zeges) en Louis van Gaal (190) deden beter.Ajax - Twente is zondag om 14.30u live te zien op Sporting Telenet.