Liverpool schoot zichzelf in de voet door vorig weekend alsnog een 0-3 voorsprong uit handen te geven op het veld van Crystal Palace: de partij eindigde op 3-3. Door die puntendeling kon Manchester City mits winst in het inhaalduel tegen Aston Villa woensdag de leiding weer overnemen van de Reds. Een taak die de Citizens met verve volbrachten; 4-0 en zo het lot weer in eigen handen. Na 37 speeldagen telt Man City 83 punten, Liverpool 81 punten.

Aan een gelijkspel tegen West Ham (dat niets meer te winnen of te verliezen heeft) hebben Kompany en Co genoeg om voor de tweede maal in drie jaar de Engelse landstitel te veroveren, want in geval van gelijk aantal punten kunnen zij een veel beter doelpuntensaldo voorleggen dan Liverpool. Dat goudhaantje Sergio Agüero -de man van belangrijke goals, herinner u zijn winnende treffer die City twee seizoenen geleden in blessuretijd de titel schonk- toch fit blijkt te geraken voor deze wedstrijd, zorgt bij fans en spelers alvast voor een mentale boost.

Het zou voor Manchester City de tweede prijs van het seizoen zijn, na het winnen van de League Cup begin maart. Het grote verschil met de vorige landstitel, in 2012 onder Roberto Mancini: dit keer werd een heel seizoen met offensief voetbal uitgepakt. Geholpen door de efficiëntie van aanvallers Sergio Aguëro, Edin Dzeko, Alvaro Negredo, David Silva en Stevan Jovetic rondde City de kaap van honderd goals. Straf!

Voor Liverpool zou het een bittere pil zijn, want na een nochtans verbazend seizoen, gedragen door de uitstekende wisselwerking bij het spitsenduo Sturridge-Suárez (samen goed voor 52 competitiegoals), dreigt het zo met lege handen achter te blijven. Geen eerste titel sinds 1990. Toch hebben ze op Anfield Road hun droom nog niet opgegeven: in eigen huis wordt Newcastle partij gegeven. Winst is een must.

Alle wedstrijden van de laatste speeldag in de Premier League worden afgewerkt op zondag om 16u. Live te volgen op Sporting Telenet.

Liverpool schoot zichzelf in de voet door vorig weekend alsnog een 0-3 voorsprong uit handen te geven op het veld van Crystal Palace: de partij eindigde op 3-3. Door die puntendeling kon Manchester City mits winst in het inhaalduel tegen Aston Villa woensdag de leiding weer overnemen van de Reds. Een taak die de Citizens met verve volbrachten; 4-0 en zo het lot weer in eigen handen. Na 37 speeldagen telt Man City 83 punten, Liverpool 81 punten. Aan een gelijkspel tegen West Ham (dat niets meer te winnen of te verliezen heeft) hebben Kompany en Co genoeg om voor de tweede maal in drie jaar de Engelse landstitel te veroveren, want in geval van gelijk aantal punten kunnen zij een veel beter doelpuntensaldo voorleggen dan Liverpool. Dat goudhaantje Sergio Agüero -de man van belangrijke goals, herinner u zijn winnende treffer die City twee seizoenen geleden in blessuretijd de titel schonk- toch fit blijkt te geraken voor deze wedstrijd, zorgt bij fans en spelers alvast voor een mentale boost.Het zou voor Manchester City de tweede prijs van het seizoen zijn, na het winnen van de League Cup begin maart. Het grote verschil met de vorige landstitel, in 2012 onder Roberto Mancini: dit keer werd een heel seizoen met offensief voetbal uitgepakt. Geholpen door de efficiëntie van aanvallers Sergio Aguëro, Edin Dzeko, Alvaro Negredo, David Silva en Stevan Jovetic rondde City de kaap van honderd goals. Straf!Voor Liverpool zou het een bittere pil zijn, want na een nochtans verbazend seizoen, gedragen door de uitstekende wisselwerking bij het spitsenduo Sturridge-Suárez (samen goed voor 52 competitiegoals), dreigt het zo met lege handen achter te blijven. Geen eerste titel sinds 1990. Toch hebben ze op Anfield Road hun droom nog niet opgegeven: in eigen huis wordt Newcastle partij gegeven. Winst is een must. Alle wedstrijden van de laatste speeldag in de Premier League worden afgewerkt op zondag om 16u. Live te volgen op Sporting Telenet.