Een mooie afsluiter van het voetbalseizoen 2012-2013 waarin Duitsland stormenderhand Europa veroverde. Resulterend in een Champions Leaguefinale tussen Bayern München en Borussia Dortmund.

Bayern won de beklijvende en hoogstaande CL-finale in Wembley. Met recht en rede mag het zich minstens een jaar lang de sterkste ploeg van Europa noemen. Ook in de eigen Duitse competitie torende Bayern hoog boven iedereen uit. Slechts één verliespartij op 34 wedstrijden, amper 18 tegendoelpunten en 98 gemaakte doelpunten. In het eindklassement 25 punten voorsprong op de eerste achtervolger Borussia Dortmund. In alle opzichten historisch.

Maar de geschiedschrijving is nog niet helemaal ten einde in deze campagne: in de beker van Duitsland, de DFB Pokal, mikken Daniel Van Buyten en ploegmaats resoluut op de treble. Daarvoor moeten ze eerst nog voorbij Stuttgart geraken, geleid door Bruno Labaddia en terend op het torinstinct van Bosniër Vedad Ibisevic. (MS)

Een mooie afsluiter van het voetbalseizoen 2012-2013 waarin Duitsland stormenderhand Europa veroverde. Resulterend in een Champions Leaguefinale tussen Bayern München en Borussia Dortmund. Bayern won de beklijvende en hoogstaande CL-finale in Wembley. Met recht en rede mag het zich minstens een jaar lang de sterkste ploeg van Europa noemen. Ook in de eigen Duitse competitie torende Bayern hoog boven iedereen uit. Slechts één verliespartij op 34 wedstrijden, amper 18 tegendoelpunten en 98 gemaakte doelpunten. In het eindklassement 25 punten voorsprong op de eerste achtervolger Borussia Dortmund. In alle opzichten historisch. Maar de geschiedschrijving is nog niet helemaal ten einde in deze campagne: in de beker van Duitsland, de DFB Pokal, mikken Daniel Van Buyten en ploegmaats resoluut op de treble. Daarvoor moeten ze eerst nog voorbij Stuttgart geraken, geleid door Bruno Labaddia en terend op het torinstinct van Bosniër Vedad Ibisevic. (MS)