Het voorval gebeurde enkele weken geleden in de competitiewedstrijd tegen Preston North End. Swindon verloor die match met 4-0, de eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van Paolo Di Canio. Maar opmerkelijker was de beslissing van de Italiaan om al na 21 minuten zijn doelman Wes Foderingham te vervangen. Zie beelden en interview hieronder.

"Ik zie niet in waarom ik geen doelman mag wisselen, juist maar omdat hij een ander kleur van shirt aan heeft dan de rest van de ploeg", komt Di Canio in zijn column op de website van BBC Sport (http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19749668) terug op het incident. "De vervanging kwam er niet enkel door de flater die hij begin, want dan had ik hem al na vijf minuten gewisseld... Wes bleef na die tegengoal maar zeuren en discussiëren met zijn ploegmaats, dat is de reden voor zijn wissel. Als we zo door bleven gaan, kregen we er vast en zeker zeven of acht in het mandje."

Na afloop van de wedstrijd was Di Canio verbaasd over de hetze die ontstond over zijn beslissing. Di Canio voelde zich geviseerd door de media en schreef er dan ook nog eens een sportcolumn over waarin hij zijn beleid verdedigde: "Als ik beslissingen neem, is dat niet omdat ik gek ben. Ik wissel niet zomaar iemand omdat die een fout maakte. Ik wil niet denken dat er een campagne tegen mij gevoerd wordt, maar ik hoop in de toekomst toch meer eerlijke beoordelingen te krijgen."

Het mag duidelijk zijn, ook na zijn spelerscarrière blijft de grillige Italiaan een dankbaar onderwerp voor de media. Nooit verlegen om een provocerende uitspraak of impulsieve daad. Once Di Canio, always Di Canio! (MS)

Het voorval gebeurde enkele weken geleden in de competitiewedstrijd tegen Preston North End. Swindon verloor die match met 4-0, de eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van Paolo Di Canio. Maar opmerkelijker was de beslissing van de Italiaan om al na 21 minuten zijn doelman Wes Foderingham te vervangen. Zie beelden en interview hieronder."Ik zie niet in waarom ik geen doelman mag wisselen, juist maar omdat hij een ander kleur van shirt aan heeft dan de rest van de ploeg", komt Di Canio in zijn column op de website van BBC Sport (http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19749668) terug op het incident. "De vervanging kwam er niet enkel door de flater die hij begin, want dan had ik hem al na vijf minuten gewisseld... Wes bleef na die tegengoal maar zeuren en discussiëren met zijn ploegmaats, dat is de reden voor zijn wissel. Als we zo door bleven gaan, kregen we er vast en zeker zeven of acht in het mandje."Na afloop van de wedstrijd was Di Canio verbaasd over de hetze die ontstond over zijn beslissing. Di Canio voelde zich geviseerd door de media en schreef er dan ook nog eens een sportcolumn over waarin hij zijn beleid verdedigde: "Als ik beslissingen neem, is dat niet omdat ik gek ben. Ik wissel niet zomaar iemand omdat die een fout maakte. Ik wil niet denken dat er een campagne tegen mij gevoerd wordt, maar ik hoop in de toekomst toch meer eerlijke beoordelingen te krijgen."Het mag duidelijk zijn, ook na zijn spelerscarrière blijft de grillige Italiaan een dankbaar onderwerp voor de media. Nooit verlegen om een provocerende uitspraak of impulsieve daad. Once Di Canio, always Di Canio! (MS)