In deze tijd van het jaar moeten onze noorderburen het over de Elfstedentocht hebben. Gelukkig kunnen ze er ook prachtige reportages over maken.

Zo ging Andere Tijden Sport maanden geleden al op zoek naar uniek beeldmateriaal over de Elfstedentocht van 1963. Die ging de geschiedenis in als de koudste, barste en meest onmenselijke tocht die ooit werd gereden. Zelfs de tv-camera's lieten het in die vreselijke omstandigheden afweten. Slechts twee camera's hielden het vol, waaronder die aan de finish, die de glorieuze overwinning van Reinier Paping registreerde. Over dat glorieuze is nadien nog wel wat te doen geweest, want Paping zou zich door niet-wedstrijdrijders hebben laten 'meezuigen'. Hoe dan ook doen er door het gebrek aan tv-beelden heel wat mythes de ronde. ATS vond bij mensen thuis oude foto's en filmpjes en brengt bovendien de nummers één, twee en drie van 1963 samen om herinneringen op te halen.

Een dag later, zondag 20 januari, staat er om 20.20u een speciale uitzending van het praatprogramma De reünie geprogrammeerd, met ongewone anekdotes over de drie laatste drie tochten (1985, 1986, 1997), hun winnaars en hun anonieme deelnemers. (PM)

In deze tijd van het jaar moeten onze noorderburen het over de Elfstedentocht hebben. Gelukkig kunnen ze er ook prachtige reportages over maken. Zo ging Andere Tijden Sport maanden geleden al op zoek naar uniek beeldmateriaal over de Elfstedentocht van 1963. Die ging de geschiedenis in als de koudste, barste en meest onmenselijke tocht die ooit werd gereden. Zelfs de tv-camera's lieten het in die vreselijke omstandigheden afweten. Slechts twee camera's hielden het vol, waaronder die aan de finish, die de glorieuze overwinning van Reinier Paping registreerde. Over dat glorieuze is nadien nog wel wat te doen geweest, want Paping zou zich door niet-wedstrijdrijders hebben laten 'meezuigen'. Hoe dan ook doen er door het gebrek aan tv-beelden heel wat mythes de ronde. ATS vond bij mensen thuis oude foto's en filmpjes en brengt bovendien de nummers één, twee en drie van 1963 samen om herinneringen op te halen. Een dag later, zondag 20 januari, staat er om 20.20u een speciale uitzending van het praatprogramma De reünie geprogrammeerd, met ongewone anekdotes over de drie laatste drie tochten (1985, 1986, 1997), hun winnaars en hun anonieme deelnemers. (PM)