Britse documentaire over een tafeltennistoernooi voor tachtigplussers. De ondertitel van deze film uit 2012 luidt niet voor niets: 'Never too old for gold'. Regisseur Hugh Hartford volgt acht krasse tachtigers tijdens hun trip naar Mongolië waar ze deelnemen aan het World Over 80's Table Tennis Championship. De 81-jarige Terry bijvoorbeeld heeft te horen gekregen dat hij nog amper een week te leven heeft, maar hij gaat voluit voor een gouden medaille. Of de 89-jarige Inge, die in tafeltennis de ideale weg vond uit het doolhof van de dementie.

Deze documentaire toont wat de mens allemaal kan bereiken mits een ongebreidelde wilskracht, al krijgt dat een bizarre bijklank gezien de doodstrijd die bij veel van deze sportieve tachtigers om de hoek loert. Grappig en ontroerend tegelijk.

Britse documentaire over een tafeltennistoernooi voor tachtigplussers. De ondertitel van deze film uit 2012 luidt niet voor niets: 'Never too old for gold'. Regisseur Hugh Hartford volgt acht krasse tachtigers tijdens hun trip naar Mongolië waar ze deelnemen aan het World Over 80's Table Tennis Championship. De 81-jarige Terry bijvoorbeeld heeft te horen gekregen dat hij nog amper een week te leven heeft, maar hij gaat voluit voor een gouden medaille. Of de 89-jarige Inge, die in tafeltennis de ideale weg vond uit het doolhof van de dementie. Deze documentaire toont wat de mens allemaal kan bereiken mits een ongebreidelde wilskracht, al krijgt dat een bizarre bijklank gezien de doodstrijd die bij veel van deze sportieve tachtigers om de hoek loert. Grappig en ontroerend tegelijk.