In 1988 won KV Mechelen de Europabeker voor Bekerwinnaars. Wie ook de beelden eens wil terugzien kan op woensdag 8 mei terecht op Canvas voor de documentaire 'Volksclub wint Europacup'. Die werd gedraaid door het jonge productiehuis nummer10, dat daarmee voor het eerst de nationale televisie haalt.

De documentaire focust voor een groot stuk ook op de manier waarop de supporters die dag beleefden. 11 mei 1988 staat nog bij heel veel Mechelaars en andere Malinwasupporters in het geheugen gegrift. Ruim 12.000 Mechelse fans waren meegereisd naar het Stade de la Meinau in Straatsburg om hun Malinwa aan te moedigen in de finale tegen het grote Ajax.

De makers van de documentaire gingen op zoek naar de strafste anekdotes en herinneringen van fans die 'erbij waren'. Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden en ongezien archiefmateriaal reconstrueert de documentaire samen met de meest markante supporters de gekste tijd uit hun leven. (PM)

Bekijk hier alvast de trailer:

In 1988 won KV Mechelen de Europabeker voor Bekerwinnaars. Wie ook de beelden eens wil terugzien kan op woensdag 8 mei terecht op Canvas voor de documentaire 'Volksclub wint Europacup'. Die werd gedraaid door het jonge productiehuis nummer10, dat daarmee voor het eerst de nationale televisie haalt. De documentaire focust voor een groot stuk ook op de manier waarop de supporters die dag beleefden. 11 mei 1988 staat nog bij heel veel Mechelaars en andere Malinwasupporters in het geheugen gegrift. Ruim 12.000 Mechelse fans waren meegereisd naar het Stade de la Meinau in Straatsburg om hun Malinwa aan te moedigen in de finale tegen het grote Ajax. De makers van de documentaire gingen op zoek naar de strafste anekdotes en herinneringen van fans die 'erbij waren'. Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden en ongezien archiefmateriaal reconstrueert de documentaire samen met de meest markante supporters de gekste tijd uit hun leven. (PM) Bekijk hier alvast de trailer: