In de Boliviaanse competitiewedstrijd tussen Oriente Petrolero en Universitario stond de 1-1 eindstand al op het bord toen een speler van Universitario in de 62e minuut binnen de zestien neergehaald werd. Een teamgenoot scoorde nog, maar scheidsrechter Evert Cuellar gaf geen voordeel en wees naar de stip.

Gabriel Diaz zette zich achter de bal, maar zag zijn schot gestopt door Arias. Die was echter te vroeg van zijn doellijn gekomen en Cuellar liet de strafschop hernemen. Opnieuw werd Diaz door de 32-jarige international van een doelpunt gehouden, maar ook nu had de scheidsrechter een overtreding gezien. Na fel protest van Oriente kon de penalty toch een derde keer genomen worden. Een gefrustreerde Diaz liet de eer deze keer aan Edgar Escalante, maar ook hij kon Arias niet van op elf meter verschalken.

De doelman was overigens weer te snel vertrokken, maar Cuellar durfde het niet aan om het nog eens te laten overdoen. Een dolgelukkige Arias mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Bekijk de beelden hieronder. (DPA/Belga/KVDA)

In de Boliviaanse competitiewedstrijd tussen Oriente Petrolero en Universitario stond de 1-1 eindstand al op het bord toen een speler van Universitario in de 62e minuut binnen de zestien neergehaald werd. Een teamgenoot scoorde nog, maar scheidsrechter Evert Cuellar gaf geen voordeel en wees naar de stip. Gabriel Diaz zette zich achter de bal, maar zag zijn schot gestopt door Arias. Die was echter te vroeg van zijn doellijn gekomen en Cuellar liet de strafschop hernemen. Opnieuw werd Diaz door de 32-jarige international van een doelpunt gehouden, maar ook nu had de scheidsrechter een overtreding gezien. Na fel protest van Oriente kon de penalty toch een derde keer genomen worden. Een gefrustreerde Diaz liet de eer deze keer aan Edgar Escalante, maar ook hij kon Arias niet van op elf meter verschalken. De doelman was overigens weer te snel vertrokken, maar Cuellar durfde het niet aan om het nog eens te laten overdoen. Een dolgelukkige Arias mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Bekijk de beelden hieronder. (DPA/Belga/KVDA)