Doelman Marc-Andre ter Stegen (21) heeft ongetwijfeld een woelige nacht achter de rug. De eerste doelman van Borussia Mönchengladbach en reservedoelman van Duitsland maakte een eigen doelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de VS.

De wedstrijd eindigde op 4-3 in het voordeel van de Amerikanen. Net voor rust liep de VS verrassend uit tot 2-0. Niet zozeer de stand was opmerkelijk, de manier waarop des te meer. Een terugspeelbal van Dortmundverdediger Höwedes bezorgde zijn doelman heel wat problemen.

Ter Stegen, die in Duitsland geroemd wordt omwille van zijn voetballende kwaliteiten, draaide net té veel open tijdens zijn controle en liet de bal pardoes in eigen doel belanden. Een ultieme sprint en sliding konden onheil niet meer voorkomen.

Duitsland speelde in Washington met een veredeld B-elftal, omdat vele internationals nog maar pas de Duitse bekerfinale gespeeld hebben en dus vrijaf kregen van bondscoach Joachim Löw. (ML)

De blunder van Ter Stegen::

Doelman Marc-Andre ter Stegen (21) heeft ongetwijfeld een woelige nacht achter de rug. De eerste doelman van Borussia Mönchengladbach en reservedoelman van Duitsland maakte een eigen doelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de VS.De wedstrijd eindigde op 4-3 in het voordeel van de Amerikanen. Net voor rust liep de VS verrassend uit tot 2-0. Niet zozeer de stand was opmerkelijk, de manier waarop des te meer. Een terugspeelbal van Dortmundverdediger Höwedes bezorgde zijn doelman heel wat problemen.Ter Stegen, die in Duitsland geroemd wordt omwille van zijn voetballende kwaliteiten, draaide net té veel open tijdens zijn controle en liet de bal pardoes in eigen doel belanden. Een ultieme sprint en sliding konden onheil niet meer voorkomen.Duitsland speelde in Washington met een veredeld B-elftal, omdat vele internationals nog maar pas de Duitse bekerfinale gespeeld hebben en dus vrijaf kregen van bondscoach Joachim Löw. (ML) De blunder van Ter Stegen::