Met haar amper 25 jaar is Camille Muffat het jongste slachtoffer van de crash, die er kwam tijdens opnames voor het TF1 televisieprogramma 'Dropped'. Muffat beleefde haar sportieve hoogtepunt op de Spelen van 2012 in Londen, waar ze in het zwemmen goud won én een wereldrecord neerzette in de finale van de 400 meter vrije slag. Ze versloeg er onder meer de Italiaanse Federica Pelligrini. Daarnaast won ze nog zilver op de 200 meter vrije slag en de 4x100m estafette. Vorige zomer besloot Muffat te kappen met topsport.

Olympisch goud in Londen 2012

Wereldrecord op de 400 meter op het EK klein bad in 2012

Alexis Vastine (28) kwam uit een echte boksfamilie: net als zijn zussen en broers kreeg hij de sport met de paplepel ingegeven. Alexis kroonde zich tot meervoudig Frans kampioen bij de vedergewichten (-64 kg), haalde zilver op het EK 2010 in Moskou en bereikte op de Spelen van 2012 in Londen de kwartfinales in het boksen. Hij was nog actief als topsporter en stoomde zich klaar voor de Spelen van 2016 in Rio. Voor de familie Vastine is het overlijden van Alexis een dubbele klap, amper enkele maanden geleden kwam zijn 22-jarige zus Célie ook al om het leven in een verkeersongeluk.

De tranen en de ontgoocheling van Vastine na zijn (onterechte) uitschakeling op de OS in Londen gingen de wereld rond:

Het derde bekende slachtoffer van de helikoptercrash in Argentinië is de ervaren zeilster Florence Arthaud (57). Op haar achttien jaar stak ze voor de eerste keer de Atlantische Oceaan over per zeilboot, een route die ze nadien nog meerdere keren zou afleggen als profsporter. Zo nam ze verschillende keren deel aan de prestigieuze Route du Rhum, een zeilwedstrijd van Bretagne tot Guadeloupe, die ze in 1990 ook op haar naam wist te schrijven. Datzelfde jaar verbrak ze een wereldrecord door in iets minder dan tien dagen solo de Atlantische Oceaan over te zeilen. Haar leven werd gekenmerkt door depressies en alcoholisme, in haar autobiografie van enkele jaren geleden beschreef Arthaud hoe ze soms tot vier liter wijn per dag dronk.

Beelden van haar overwinning in de Route du Rhum in 1990:

Met haar amper 25 jaar is Camille Muffat het jongste slachtoffer van de crash, die er kwam tijdens opnames voor het TF1 televisieprogramma 'Dropped'. Muffat beleefde haar sportieve hoogtepunt op de Spelen van 2012 in Londen, waar ze in het zwemmen goud won én een wereldrecord neerzette in de finale van de 400 meter vrije slag. Ze versloeg er onder meer de Italiaanse Federica Pelligrini. Daarnaast won ze nog zilver op de 200 meter vrije slag en de 4x100m estafette. Vorige zomer besloot Muffat te kappen met topsport.Olympisch goud in Londen 2012Wereldrecord op de 400 meter op het EK klein bad in 2012Alexis Vastine (28) kwam uit een echte boksfamilie: net als zijn zussen en broers kreeg hij de sport met de paplepel ingegeven. Alexis kroonde zich tot meervoudig Frans kampioen bij de vedergewichten (-64 kg), haalde zilver op het EK 2010 in Moskou en bereikte op de Spelen van 2012 in Londen de kwartfinales in het boksen. Hij was nog actief als topsporter en stoomde zich klaar voor de Spelen van 2016 in Rio. Voor de familie Vastine is het overlijden van Alexis een dubbele klap, amper enkele maanden geleden kwam zijn 22-jarige zus Célie ook al om het leven in een verkeersongeluk.De tranen en de ontgoocheling van Vastine na zijn (onterechte) uitschakeling op de OS in Londen gingen de wereld rond:Het derde bekende slachtoffer van de helikoptercrash in Argentinië is de ervaren zeilster Florence Arthaud (57). Op haar achttien jaar stak ze voor de eerste keer de Atlantische Oceaan over per zeilboot, een route die ze nadien nog meerdere keren zou afleggen als profsporter. Zo nam ze verschillende keren deel aan de prestigieuze Route du Rhum, een zeilwedstrijd van Bretagne tot Guadeloupe, die ze in 1990 ook op haar naam wist te schrijven. Datzelfde jaar verbrak ze een wereldrecord door in iets minder dan tien dagen solo de Atlantische Oceaan over te zeilen. Haar leven werd gekenmerkt door depressies en alcoholisme, in haar autobiografie van enkele jaren geleden beschreef Arthaud hoe ze soms tot vier liter wijn per dag dronk.Beelden van haar overwinning in de Route du Rhum in 1990: