Op de winterspelen van 1988 in Calgary kaapt één man alle aandacht weg: Michael Edwards. Beter bekend als 'Eddy The Eagle'. De meest onwaarschijnlijke skijumper tot op heden.

Het was een fabelachtige belevenis in 1988, toen tijdens de Olympische Winterspelen in het Canadese Calgary de Brit Michael Edwards zijn opwachting maakte. De tegenwoordige 49-jarige 'Eddie the Eagle' veroverde toen de harten van veel sportliefhebbers met zijn laatste plaats op zowel de 70 en 90 meterschans. Vooral het beeld van de sporter met de bedampte brillenglazen zal voor altijd bijblijven.

Tot op vandaag is Edwards immens populair. Zes miljoen Engelsen waren begin februari getuige van de enige zege in zijn loopbaan, toen hij tijdens de uitzending van Splash, een prominente tv-show, triomfeerde bij een sprong van een schans in een zwembad. Edwards pakte daarbij zowaar uit met twee en een halve salto.

In 1991 ging de amateursporter volledig bankroet, nadat gehaaide managers geld sloegen uit de hype die hij had veroorzaakt. Edwards woont in Gloucestershire, niet ver van zijn geboorteplaats Cheltenham, en ontvangt veel geld voor publieke optredens.

Filmpje (in het Duits):

Op de winterspelen van 1988 in Calgary kaapt één man alle aandacht weg: Michael Edwards. Beter bekend als 'Eddy The Eagle'. De meest onwaarschijnlijke skijumper tot op heden. Het was een fabelachtige belevenis in 1988, toen tijdens de Olympische Winterspelen in het Canadese Calgary de Brit Michael Edwards zijn opwachting maakte. De tegenwoordige 49-jarige 'Eddie the Eagle' veroverde toen de harten van veel sportliefhebbers met zijn laatste plaats op zowel de 70 en 90 meterschans. Vooral het beeld van de sporter met de bedampte brillenglazen zal voor altijd bijblijven. Tot op vandaag is Edwards immens populair. Zes miljoen Engelsen waren begin februari getuige van de enige zege in zijn loopbaan, toen hij tijdens de uitzending van Splash, een prominente tv-show, triomfeerde bij een sprong van een schans in een zwembad. Edwards pakte daarbij zowaar uit met twee en een halve salto. In 1991 ging de amateursporter volledig bankroet, nadat gehaaide managers geld sloegen uit de hype die hij had veroorzaakt. Edwards woont in Gloucestershire, niet ver van zijn geboorteplaats Cheltenham, en ontvangt veel geld voor publieke optredens.Filmpje (in het Duits):