Gastland en topfavoriet Nieuw-Zeeland en Tonga hebben vandaag het WK rugby op gang getrapt. Vóór de wedstrijd probeerden beide teams elkaar te intimideren met hun traditionele dansen: Tonga met de Sipi Tau, Nieuw-Zeeland met de wereldberoemde Haka.

De All Blacks, de bijnaam van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, hadden uiteindelijk weinig moeite met de Tonganen: 41-10 werd het in Auckland. Nieuw-Zeeland gaat in eigen land op zoek naar zijn eerste wereldtitel sinds 1987. De finale van het WK rugby wordt op 23 oktober in Auckland gespeeld.

Bekijk de traditionele dansen van Tongo en Nieuw-Zeeland (na de nationale hymnes):

Gastland en topfavoriet Nieuw-Zeeland en Tonga hebben vandaag het WK rugby op gang getrapt. Vóór de wedstrijd probeerden beide teams elkaar te intimideren met hun traditionele dansen: Tonga met de Sipi Tau, Nieuw-Zeeland met de wereldberoemde Haka. De All Blacks, de bijnaam van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, hadden uiteindelijk weinig moeite met de Tonganen: 41-10 werd het in Auckland. Nieuw-Zeeland gaat in eigen land op zoek naar zijn eerste wereldtitel sinds 1987. De finale van het WK rugby wordt op 23 oktober in Auckland gespeeld. Bekijk de traditionele dansen van Tongo en Nieuw-Zeeland (na de nationale hymnes):