Voor de aftrap van de wedstrijd tussen Noord-Korea en Colombia werden de speelsters op de grote schermen geïntroduceerd. Bij de Noord-Koreanen verscheen daarbij echter de vlag van Zuid-Korea.

Prompt weigerden de Noord-Koreanen nog te spelen. Pas na uitgebreide excuses kon de wedstrijd in het Schotse Glasgow met iets meer dan een uur vertraging toch nog van start gaan.

'Enorme blunder'

"Natuurlijk is dit een fout", verklaarde het organisatiecomité (LOCOG). "We hebben het Noord-Koreaanse team en het Internationaal Comité onze excuses aangeboden voor deze enorme blunder. De nodige maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen. Dat de Noord-Koreanen hierdoor van slag waren, is niet meer dan begrijpelijk."

Op de sportieve prestaties van de Noord-Koreanen had het incident nochtans geen invloed. Noord-Korea won van Colombia met 2-0, dankzij twee doelpunten van Kim Song Hui.

Eerder op de dag hadden de Britse vrouwen het gastland al meteen de eerste zege bezorgd door met 1-0 te winnen van Nieuw-Zeeland. Wereldkampioen Japan won met 2-1 van Canada en ook de andere favorieten lieten geen steekje vallen. Brazilië blikte Kameroen met 5-0 in, Zweden won met 4-1 van Zuid-Afrika, de Verenigde Staten met 4-2 van Frankrijk. (Belga/KVDA)

Voor de aftrap van de wedstrijd tussen Noord-Korea en Colombia werden de speelsters op de grote schermen geïntroduceerd. Bij de Noord-Koreanen verscheen daarbij echter de vlag van Zuid-Korea. Prompt weigerden de Noord-Koreanen nog te spelen. Pas na uitgebreide excuses kon de wedstrijd in het Schotse Glasgow met iets meer dan een uur vertraging toch nog van start gaan.'Enorme blunder' "Natuurlijk is dit een fout", verklaarde het organisatiecomité (LOCOG). "We hebben het Noord-Koreaanse team en het Internationaal Comité onze excuses aangeboden voor deze enorme blunder. De nodige maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen. Dat de Noord-Koreanen hierdoor van slag waren, is niet meer dan begrijpelijk." Op de sportieve prestaties van de Noord-Koreanen had het incident nochtans geen invloed. Noord-Korea won van Colombia met 2-0, dankzij twee doelpunten van Kim Song Hui. Eerder op de dag hadden de Britse vrouwen het gastland al meteen de eerste zege bezorgd door met 1-0 te winnen van Nieuw-Zeeland. Wereldkampioen Japan won met 2-1 van Canada en ook de andere favorieten lieten geen steekje vallen. Brazilië blikte Kameroen met 5-0 in, Zweden won met 4-1 van Zuid-Afrika, de Verenigde Staten met 4-2 van Frankrijk. (Belga/KVDA)