Rechtstreeks verslag van de troosting en de finale bij de mannen. Commentaar van Eddy Demarez en Manu Leroy (ex-doelman van de Red Lions).

De Belgische mannenploeg deed het op dit EK -waarin ze toch als één van de favorieten van start ging- meer dan uitstekend. In een poule met Spanje, Duitsland en Tsjechië eindigde de ploeg van bondscoach Marc Lammers op een eerste plek. Vóór Olympisch kampioen Duitsland dus.

In de halve finale wacht Engeland (de wedstrijd was nog niet gespeeld op moment van schrijven), maar als de waardeverhoudingen gerespecteerd blijven, zien we de Red Lions in de finale. Daar wacht Nederland of opnieuw Duitsland. Dat het EK in Boom voor een boost zorgde in de populariteit van het hockey mag ook de ticketverkoop voor de finale op zondag illustreren: alle 8500 kaartjes zijn de deur uit. Dennis Van Damme van de Belgische hockeybond blikt tevreden terug. "In totaal hebben we nu al 34.000 tickets verkocht plus een 5.000-tal viptickets", meldde hij donderdag aan Knack.be.

Zelf naar Boom trekken heeft dus geen zin meer, maar gelukkig kunt u op Canvas terecht voor de live uitzending. (MS)

Rechtstreeks verslag van de troosting en de finale bij de mannen. Commentaar van Eddy Demarez en Manu Leroy (ex-doelman van de Red Lions).De Belgische mannenploeg deed het op dit EK -waarin ze toch als één van de favorieten van start ging- meer dan uitstekend. In een poule met Spanje, Duitsland en Tsjechië eindigde de ploeg van bondscoach Marc Lammers op een eerste plek. Vóór Olympisch kampioen Duitsland dus. In de halve finale wacht Engeland (de wedstrijd was nog niet gespeeld op moment van schrijven), maar als de waardeverhoudingen gerespecteerd blijven, zien we de Red Lions in de finale. Daar wacht Nederland of opnieuw Duitsland. Dat het EK in Boom voor een boost zorgde in de populariteit van het hockey mag ook de ticketverkoop voor de finale op zondag illustreren: alle 8500 kaartjes zijn de deur uit. Dennis Van Damme van de Belgische hockeybond blikt tevreden terug. "In totaal hebben we nu al 34.000 tickets verkocht plus een 5.000-tal viptickets", meldde hij donderdag aan Knack.be.Zelf naar Boom trekken heeft dus geen zin meer, maar gelukkig kunt u op Canvas terecht voor de live uitzending. (MS)