De selectieperiode voor Torun sluit dinsdag af en dus was het BK de wedstrijd van de laatste kans voor Berings. 'Dit is zuur', zei ze na afloop. 'Maar ik ben wel trots dat ik hier mijn snelste tijd van het jaar loop, want ik heb de hele week niet kunnen trainen door een hamstringprobleem.' In principe heeft Berings niet aan de EK-eisen voldaan, maar ze staat wel negentiende op de Europese ranking en hoopt stiekem nog op deleberatie. 'Ik hoop dat ze mij de kans geven. Ik loop elke week sneller en kan op het EK binnen twee weken in topvorm zijn.'

Berings benadrukte ook nog eens dat de trainingsomstandigheden de voorbije maanden niet optimaal waren. 'Het was koud in de hal in Gent en ik stond er alle dagen alleen voor. Het was vechten tegen mezelf. In die zin is mijn 8.12 van vandaag eigenlijk nog een mooie chrono. Ik voelde mij ook voor het eerst dit seizoen fris. De voorbije weken was ik vermoeid, omdat ik te veel wedstrijden op korte tijd had gepland.' Of ze nu gedelibereerd wordt voor het EK indoor of niet, Berings houdt haar carrière nog niet voor bekeken. 'Ik ga door tot Tokio. Jullie zijn nog niet van mij af. Als ik mij in goeie omstandigheden kan voorbereiden, verwacht ik een prachtige zomer', besloot de Gentse.

De selectieperiode voor Torun sluit dinsdag af en dus was het BK de wedstrijd van de laatste kans voor Berings. 'Dit is zuur', zei ze na afloop. 'Maar ik ben wel trots dat ik hier mijn snelste tijd van het jaar loop, want ik heb de hele week niet kunnen trainen door een hamstringprobleem.' In principe heeft Berings niet aan de EK-eisen voldaan, maar ze staat wel negentiende op de Europese ranking en hoopt stiekem nog op deleberatie. 'Ik hoop dat ze mij de kans geven. Ik loop elke week sneller en kan op het EK binnen twee weken in topvorm zijn.' Berings benadrukte ook nog eens dat de trainingsomstandigheden de voorbije maanden niet optimaal waren. 'Het was koud in de hal in Gent en ik stond er alle dagen alleen voor. Het was vechten tegen mezelf. In die zin is mijn 8.12 van vandaag eigenlijk nog een mooie chrono. Ik voelde mij ook voor het eerst dit seizoen fris. De voorbije weken was ik vermoeid, omdat ik te veel wedstrijden op korte tijd had gepland.' Of ze nu gedelibereerd wordt voor het EK indoor of niet, Berings houdt haar carrière nog niet voor bekeken. 'Ik ga door tot Tokio. Jullie zijn nog niet van mij af. Als ik mij in goeie omstandigheden kan voorbereiden, verwacht ik een prachtige zomer', besloot de Gentse.