Net als België is ook Nederland in het bezit van veel jonge topspelers. Bert Koomen, geboren in 1997, is zo'n exemplaar. Hij speelt al zes jaar lang voor Feyenoord. Maar aan zijn selectie ging heel wat vooraf. Dat staat beschreven in het boek. Vanaf de dag dat 'de man in de regenjas' (lees: een scout) langskwam bij zijn plaatselijke clubje Ter Leede Sassenheim begon zijn moeder Lita Gunther zijn nog prille loopbaan in een schriftje bij te houden. Dat werd nu bewerkt en gepubliceerd.

Het boek, met een voorwoord door Gaston Taument (ex-Anderlecht), geeft niet alleen een unieke beschrijving van de wereld van het scouten. Aan bod komt ook wat voetballen bij een profclub, met al zijn hoogtepunten en teleurstellingen, betekent voor het hele gezin. Een herkenbaar en vaak ontroerend, maar vooral positief verhaal. Het geeft een beschrijving van de inzet van een gezin en de moeilijke beslissingen die ze nemen inzake de toekomst van hun kind. Elk jaar wordt dat kind beoordeeld, het brengt wat teweeg in een familie. (FV) 'En nu speelt hij bij een topclub' werd geschreven door Lita Gunther. Het wordt uitgegeven door VBK België, telt 128 blz. en kost 14,95 euro.

Net als België is ook Nederland in het bezit van veel jonge topspelers. Bert Koomen, geboren in 1997, is zo'n exemplaar. Hij speelt al zes jaar lang voor Feyenoord. Maar aan zijn selectie ging heel wat vooraf. Dat staat beschreven in het boek. Vanaf de dag dat 'de man in de regenjas' (lees: een scout) langskwam bij zijn plaatselijke clubje Ter Leede Sassenheim begon zijn moeder Lita Gunther zijn nog prille loopbaan in een schriftje bij te houden. Dat werd nu bewerkt en gepubliceerd. Het boek, met een voorwoord door Gaston Taument (ex-Anderlecht), geeft niet alleen een unieke beschrijving van de wereld van het scouten. Aan bod komt ook wat voetballen bij een profclub, met al zijn hoogtepunten en teleurstellingen, betekent voor het hele gezin. Een herkenbaar en vaak ontroerend, maar vooral positief verhaal. Het geeft een beschrijving van de inzet van een gezin en de moeilijke beslissingen die ze nemen inzake de toekomst van hun kind. Elk jaar wordt dat kind beoordeeld, het brengt wat teweeg in een familie. (FV) 'En nu speelt hij bij een topclub' werd geschreven door Lita Gunther. Het wordt uitgegeven door VBK België, telt 128 blz. en kost 14,95 euro.