Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht) en João Carlos Chaves (ex-Genk) mogen hun Anzji-ploegmaat Samuel Eto'o op hun knieën bedanken. Aan een doelpunt van de Kameroener had Anzji genoeg om door te stoten naar de finale. Op het uur draaide de ex-spits van onder meer Real Madrid, Barcelona en Inter Milaan weg van zijn tegenstanders en schoot hij in de kortste hoek voorbij doelman Malafeev.

Op drie na best betaalde voetballer

De viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar is met zijn jaarsalaris van 20 miljoen euro, met daar bovenop enkele lucratieve sponsordeals, de op drie na best betaalde voetballer ter wereld. Enkel David Beckham, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo gaan hem vooraf.

Uittredend bekerwinnaar Zenit Sint-Petersburg, met de Belgen Nicolas Lombaerts en Axel Witsel negentig minuten tussen de lijnen, kon niet scoren in het eigen Petrovskistadion. Witsel liep bij tegenstander Anzji zijn voormalige Standardploeggenoot Mehdi Carcela tegen het lijf, al zal dat na de wedstrijd gebeurd zijn. De Marokkaanse dribbelaar bleef immers de hele wedstrijd op de bank gekluisterd.

Finale tegen competitieleider

In de finale, gespeeld op 1 juni, ontmoet de club van Guus Hiddink de huidige leider in de competitie CSKA Moskou. Moskou kan dus de dubbel pakken, met nog drie wedstrijden te spelen, tellen de Moskovieten drie punten voorsprong op Zenit en tien punten op nummer drie Anzhi. (ML)

Bekijk hier het doelpunt van de finale van Samuel Eto'o:

Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht) en João Carlos Chaves (ex-Genk) mogen hun Anzji-ploegmaat Samuel Eto'o op hun knieën bedanken. Aan een doelpunt van de Kameroener had Anzji genoeg om door te stoten naar de finale. Op het uur draaide de ex-spits van onder meer Real Madrid, Barcelona en Inter Milaan weg van zijn tegenstanders en schoot hij in de kortste hoek voorbij doelman Malafeev.Op drie na best betaalde voetballerDe viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar is met zijn jaarsalaris van 20 miljoen euro, met daar bovenop enkele lucratieve sponsordeals, de op drie na best betaalde voetballer ter wereld. Enkel David Beckham, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo gaan hem vooraf.Uittredend bekerwinnaar Zenit Sint-Petersburg, met de Belgen Nicolas Lombaerts en Axel Witsel negentig minuten tussen de lijnen, kon niet scoren in het eigen Petrovskistadion. Witsel liep bij tegenstander Anzji zijn voormalige Standardploeggenoot Mehdi Carcela tegen het lijf, al zal dat na de wedstrijd gebeurd zijn. De Marokkaanse dribbelaar bleef immers de hele wedstrijd op de bank gekluisterd.Finale tegen competitieleiderIn de finale, gespeeld op 1 juni, ontmoet de club van Guus Hiddink de huidige leider in de competitie CSKA Moskou. Moskou kan dus de dubbel pakken, met nog drie wedstrijden te spelen, tellen de Moskovieten drie punten voorsprong op Zenit en tien punten op nummer drie Anzhi. (ML) Bekijk hier het doelpunt van de finale van Samuel Eto'o: