Zowel Dinamo Kiev als Rangers waren dit seizoen al de boeman voor een Belgische ploeg in Europa. Het belooft dus voor zowel Club als Antwerp geen makkelijke opgave te worden. Dinamo Kiev schakelde AA Gent uit in de play-offronde voor de Champions League. De Rangers waren in de groepsfase van de Europa League twee maal te sterk voor Standard. Kiev gaf Gent in september geen kans om het kampioenenbal te halen. De Oekraïners wonnen de heenwedstrijd in de Ghelamco Arena met 1-2 om een week later in eigen huis met 3-0 te zegevieren. De Champions League-campagne werd wel een grote teleurstelling voor de manschappen van coach Mircea Lucescu. In een groep met Juventus en Barcelona werd Dinamo wel derde, maar het kon slechts vier puntjes sprokkelen. Die werden bovendien allemaal gehaald in de twee confrontaties met het Hongaarse Ferencvaros, dat laatste werd in de poule met één punt.

De Rangers maakten indruk in de groepsfase van de Europa League. Ze wonnen op de openingsspeeldag met 0-2 op Sclessin en zetten zo meteen de toon voor de rest van de campagne. Op de voorlaatste speeldag verloor Standard ook in Schotland, na een verdienstelijke match, met 3-2. De Schotten wonnen groep D uiteindelijk met 14/18, voor het Benfica van Jan Vertonghen (12/18). Standard werd met 4/18 roemloos uitgeschakeld. Club Brugge haalde de zestiende finales van de Europa League door derde te worden in groep F in de Champions League. De Bruggelingen misten in de slotmatch bij Lazio Roma de kans om voor het eerst de achtste finales van het kampioenenbal te halen. Antwerp beleefde haar debuut in de poulefase van de Europa League. De Great Old werd knap tweede in groep J, met 12/18. Antwerp moest enkel Tottenham, met 13/18, voorlaten. De Spurs verloren op de tweede speeldag wel met 1-0 op de Bosuil.

Een overzicht van de maandag gelote zestiende finales in de Europa League. De heenwedstrijden staan op 18 februari op de planning, de returns volgen een week nadien (25 februari).

Wolfsberger (Oos) - Tottenham (Eng)

Dinamo Kiev (Oek) - Club Brugge (BEL)

Real Sociedad (Spa) - Manchester United (Eng)

Benfica (Por) - Arsenal (Eng)

Rode Ster Belgrado (Ser) - AC Milan (Ita)

Antwerp (BEL) - Rangers (Sch)

Slavia Praag (Tsj) - Leicester City (Eng)

RB Salzburg (Oos) - Villarreal (Spa)

Sporting Braga (Por) - AS Roma (Ita)

Krasnodar (Rus) - Dinamo Zagreb (Kro)

Young Boys (Zwi) - Bayer Leverkusen (Dui)

Molde (Noo) - Hoffenheim (Dui)

Granada (Spa) - Napoli (Ita)

Maccabi Tel Aviv (Isr) - Shakhtar Donetsk (Oek)

Lille (Fra) - Ajax (Ned)

Olympiakos (Gri) - PSV (Ned)

Zowel Dinamo Kiev als Rangers waren dit seizoen al de boeman voor een Belgische ploeg in Europa. Het belooft dus voor zowel Club als Antwerp geen makkelijke opgave te worden. Dinamo Kiev schakelde AA Gent uit in de play-offronde voor de Champions League. De Rangers waren in de groepsfase van de Europa League twee maal te sterk voor Standard. Kiev gaf Gent in september geen kans om het kampioenenbal te halen. De Oekraïners wonnen de heenwedstrijd in de Ghelamco Arena met 1-2 om een week later in eigen huis met 3-0 te zegevieren. De Champions League-campagne werd wel een grote teleurstelling voor de manschappen van coach Mircea Lucescu. In een groep met Juventus en Barcelona werd Dinamo wel derde, maar het kon slechts vier puntjes sprokkelen. Die werden bovendien allemaal gehaald in de twee confrontaties met het Hongaarse Ferencvaros, dat laatste werd in de poule met één punt. De Rangers maakten indruk in de groepsfase van de Europa League. Ze wonnen op de openingsspeeldag met 0-2 op Sclessin en zetten zo meteen de toon voor de rest van de campagne. Op de voorlaatste speeldag verloor Standard ook in Schotland, na een verdienstelijke match, met 3-2. De Schotten wonnen groep D uiteindelijk met 14/18, voor het Benfica van Jan Vertonghen (12/18). Standard werd met 4/18 roemloos uitgeschakeld. Club Brugge haalde de zestiende finales van de Europa League door derde te worden in groep F in de Champions League. De Bruggelingen misten in de slotmatch bij Lazio Roma de kans om voor het eerst de achtste finales van het kampioenenbal te halen. Antwerp beleefde haar debuut in de poulefase van de Europa League. De Great Old werd knap tweede in groep J, met 12/18. Antwerp moest enkel Tottenham, met 13/18, voorlaten. De Spurs verloren op de tweede speeldag wel met 1-0 op de Bosuil. Een overzicht van de maandag gelote zestiende finales in de Europa League. De heenwedstrijden staan op 18 februari op de planning, de returns volgen een week nadien (25 februari).Wolfsberger (Oos) - Tottenham (Eng) Dinamo Kiev (Oek) - Club Brugge (BEL) Real Sociedad (Spa) - Manchester United (Eng) Benfica (Por) - Arsenal (Eng) Rode Ster Belgrado (Ser) - AC Milan (Ita) Antwerp (BEL) - Rangers (Sch) Slavia Praag (Tsj) - Leicester City (Eng) RB Salzburg (Oos) - Villarreal (Spa) Sporting Braga (Por) - AS Roma (Ita) Krasnodar (Rus) - Dinamo Zagreb (Kro) Young Boys (Zwi) - Bayer Leverkusen (Dui) Molde (Noo) - Hoffenheim (Dui) Granada (Spa) - Napoli (Ita) Maccabi Tel Aviv (Isr) - Shakhtar Donetsk (Oek) Lille (Fra) - Ajax (Ned) Olympiakos (Gri) - PSV (Ned)