Europa League: Geen 16e finales voor Standard

(Belga) Standard heeft vanavond op de vierde speeldag in groep C van de Europa League ook de tweede confrontatie met Salzburg verloren. Dusan Svento (41.) en Kevin Kampl (45.+1) bezorgden de Oostenrijkers een 0-2 voorsprong. Paul José Mpoku (55.) milderde, Alan (58.) legde de 1-3 eindstand vast. De Rouches komen door de 1-0 zege van Esbjerg tegen Elfsborg niet meer in aanmerking voor de 16e finales.

Salzburg, zonder zijn geblesseerde topscorer Jonathan Soriano, ging het felst van start op een drassig veld. Na amper een minuut dwong Kampl Standard-goalie Yohann Thuram-Ulien tot een save. Enkele minuten later antwoordde Standard, maar Michy Batshuayi besloot op doelman Peter Gulacsi en een vlam van Imoh Ezekiel raakte het doelhout. In een wedstrijd met verschillende gemene overtredingen staken de Rouches op het halfuur opnieuw de neus aan het venster. William Vainqueur zette zich door en bediende Batshuayi. De prijsschutter vond echter opnieuw Gulacsi op zijn weg. In de slotfase van de eerste helft bestookte Salzburg het Luikse doel, met als gevolg de openingstreffer van Svento, die koeltjes binnentikte. Net voor de pauze verdubbelde Kampl de score na een prachtige een-tweepass. Na een kort gegeven vrije trap lukte Mpoku na rust in twee tijden de aansluitingstreffer. Niet veel later drukte Alan echter het hernieuwde Luikse enthousiasme met een indrukwekkende omhaal. Standard maakte verder niet veel meer klaar. Salzburg (12 punten) en Esbjerg (9) zijn na vandaag zeker van Europees overwinteren. Elfsborg (1) en Standard (1) zijn uitgeschakeld. (Belga)