Bayern München - Chelsea, dat is een duel tussen de Rode Duivels Daniel Van Buyten, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Maar evenzeer een clash tussen de grote rivalen op de trainersbank: Pep Guardiola en José Mourinho. Beide wel vaker in de clinch toen ze actief waren bij respectievelijk FC Barcelona en Real Madrid. Ondertussen zijn de twee toptrainers aan een nieuw avontuur begonnen. Voor Guardiola de eerste trainerservaring buiten Spanje, voor Mourinho een terugkeer naar zijn 'thuis' in Londen.

Al meteen bij zijn intrede in Duitsland maakte Guardiola indruk door zijn voetbalvisie en tactische intelligentie. Daarover kon Daniel Van Buyten naar aanleiding van de voorbije oefeninterland tegen Frankrijk al het volgende zeggen tegenover de Belgische media: 'Alles is anders. De opwarming, de training en de manier van spelen. We zitten nog niet allemaal op zijn golflengte maar hij geeft ons nog wat tijd. Zelfs op mijn 35ste leer ik nog elke dag van hem. Geef me vertrouwen, ik geef jullie het dubbele terug, zei hij op de eerste training. Wel, op tactisch vlak is hij ongelooflijk. Voor elke situatie heeft hij een oplossing. Hij wil niet dat we op een bepaald moment niet weten wat te doen. Hij mikt op balbezit en hamert erop dat we meteen positie moeten kiezen bij balverlies. De verdedigers moeten hoger gaan spelen en van de aanvallers wordt minder verdedigend werk verwacht dan onder Heynckes. Allemaal bijzonder interessant."

Het resultaat van die ommezwaai bij Bayern zie je vanavond tegen Chelsea.

Bayern München - Chelsea, dat is een duel tussen de Rode Duivels Daniel Van Buyten, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Maar evenzeer een clash tussen de grote rivalen op de trainersbank: Pep Guardiola en José Mourinho. Beide wel vaker in de clinch toen ze actief waren bij respectievelijk FC Barcelona en Real Madrid. Ondertussen zijn de twee toptrainers aan een nieuw avontuur begonnen. Voor Guardiola de eerste trainerservaring buiten Spanje, voor Mourinho een terugkeer naar zijn 'thuis' in Londen.Al meteen bij zijn intrede in Duitsland maakte Guardiola indruk door zijn voetbalvisie en tactische intelligentie. Daarover kon Daniel Van Buyten naar aanleiding van de voorbije oefeninterland tegen Frankrijk al het volgende zeggen tegenover de Belgische media: 'Alles is anders. De opwarming, de training en de manier van spelen. We zitten nog niet allemaal op zijn golflengte maar hij geeft ons nog wat tijd. Zelfs op mijn 35ste leer ik nog elke dag van hem. Geef me vertrouwen, ik geef jullie het dubbele terug, zei hij op de eerste training. Wel, op tactisch vlak is hij ongelooflijk. Voor elke situatie heeft hij een oplossing. Hij wil niet dat we op een bepaald moment niet weten wat te doen. Hij mikt op balbezit en hamert erop dat we meteen positie moeten kiezen bij balverlies. De verdedigers moeten hoger gaan spelen en van de aanvallers wordt minder verdedigend werk verwacht dan onder Heynckes. Allemaal bijzonder interessant." Het resultaat van die ommezwaai bij Bayern zie je vanavond tegen Chelsea.