In de rubriek 'document' keert Sport/Voetbalmagazine deze week terug naar 1958. Meer bepaald naar de dag dat Juan Manuel Fangio - vijfvoudig wereldkampioen Formule 1 - gekidnapt werd tijdens de Gran Premio de Cuba in het toen door dictator Fulgencio Batista geregeerde Cuba.

Die gijzeling was een plan van rebellenleider Fidel Castro: door de belangrijkste, meest succesvolle en populairste F1-piloot van dat moment te schaken zou zijn verzetsstrijd wereldwijd aandacht krijgen. Het plan van Castro werkte. Meer daarover lees je in ons document.

Wie echter te weten wil komen wie die Fangio eigenlijk was, vindt hier een uitstekend introductiefilmpje. Via unieke beelden maak je kennis met de begindagen van de Formule 1 en met de grootsheid van Fangio's prestaties. De Argentijn domineerde in de jaren vijftig de autosport en reed voor grote renstallen als Maserati, Ferrari, Mercedes en Alfa Romeo. Op 17 juli 1995 overleed Fangio in Buenos Aires, hij werd 84 jaar. (MS)

In de rubriek 'document' keert Sport/Voetbalmagazine deze week terug naar 1958. Meer bepaald naar de dag dat Juan Manuel Fangio - vijfvoudig wereldkampioen Formule 1 - gekidnapt werd tijdens de Gran Premio de Cuba in het toen door dictator Fulgencio Batista geregeerde Cuba. Die gijzeling was een plan van rebellenleider Fidel Castro: door de belangrijkste, meest succesvolle en populairste F1-piloot van dat moment te schaken zou zijn verzetsstrijd wereldwijd aandacht krijgen. Het plan van Castro werkte. Meer daarover lees je in ons document. Wie echter te weten wil komen wie die Fangio eigenlijk was, vindt hier een uitstekend introductiefilmpje. Via unieke beelden maak je kennis met de begindagen van de Formule 1 en met de grootsheid van Fangio's prestaties. De Argentijn domineerde in de jaren vijftig de autosport en reed voor grote renstallen als Maserati, Ferrari, Mercedes en Alfa Romeo. Op 17 juli 1995 overleed Fangio in Buenos Aires, hij werd 84 jaar. (MS)