In de achtste finale neemt de 39-jarige Federer het maandag normaal gezien op tegen de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 9). 'Ik moet nog beslissen of ik verder zal spelen', antwoordde de voormalige nummer 1 van de wereld op de persconferentie na de match. 'Is het niet te riskant om druk uit te oefenen op mijn knie? Is het niet het goede moment om rust in te lassen?', vroeg Federer zich af.

De Zwitser, die in maart zijn rentree vierde na twee operaties aan zijn rechterknie in 2020, wil medio juni zijn grasseizoen aanvatten in het Duitse Halle. Zijn belangrijkste doel dit seizoen is Wimbledon (28 juni - 11 juli). De twintigvoudige grandslamwinnaar speelt pas zijn derde toernooi sinds januari 2020.

In de achtste finale neemt de 39-jarige Federer het maandag normaal gezien op tegen de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 9). 'Ik moet nog beslissen of ik verder zal spelen', antwoordde de voormalige nummer 1 van de wereld op de persconferentie na de match. 'Is het niet te riskant om druk uit te oefenen op mijn knie? Is het niet het goede moment om rust in te lassen?', vroeg Federer zich af. De Zwitser, die in maart zijn rentree vierde na twee operaties aan zijn rechterknie in 2020, wil medio juni zijn grasseizoen aanvatten in het Duitse Halle. Zijn belangrijkste doel dit seizoen is Wimbledon (28 juni - 11 juli). De twintigvoudige grandslamwinnaar speelt pas zijn derde toernooi sinds januari 2020.