Wil je weten waar Jan Verheyen de mosterd haalde voor zijn succesprent Team Spirit? Dan is deze Nederlandse sportfilm een aanrader. Team Spirit is eigenlijk de remake van All Stars, in 1997 een groot kassucces bij onze noorderburen. Geregisseerd door Jean van de Velde en met in de cast bekende namen als Danny de Munk, Antonie Kamerling en Kasper Van Kooten.

De film vertelt het verhaal van zeven vrienden die al sinds hun tienerjaren samen in een ploeg voetballen. Echt succesvol zijn ze niet, maar daar draait het ook niet om, het is de vriendschap die centraal staat. De voetbalploeg is eigenlijk maar een manier voor regisseur Jean van de Velde om het bochtige parcours te volgen van een generatie opgroeiende twintigers. En alle strubbelingen die daarbij horen: een balans vinden tussen werk en ontspanning, relatieperikelen en leren omgaan met verlies.

De film bracht in de bioscoop meer dan anderhalf miljoen euro op en kreeg nadien in Nederland een televisiereeks die drie seizoenen liep. Ook in het buitenland deed All Stars het goed: naast een remake in België, kregen ook Spanje en Groot-Brittannië een eigen versie.

Wil je weten waar Jan Verheyen de mosterd haalde voor zijn succesprent Team Spirit? Dan is deze Nederlandse sportfilm een aanrader. Team Spirit is eigenlijk de remake van All Stars, in 1997 een groot kassucces bij onze noorderburen. Geregisseerd door Jean van de Velde en met in de cast bekende namen als Danny de Munk, Antonie Kamerling en Kasper Van Kooten. De film vertelt het verhaal van zeven vrienden die al sinds hun tienerjaren samen in een ploeg voetballen. Echt succesvol zijn ze niet, maar daar draait het ook niet om, het is de vriendschap die centraal staat. De voetbalploeg is eigenlijk maar een manier voor regisseur Jean van de Velde om het bochtige parcours te volgen van een generatie opgroeiende twintigers. En alle strubbelingen die daarbij horen: een balans vinden tussen werk en ontspanning, relatieperikelen en leren omgaan met verlies.De film bracht in de bioscoop meer dan anderhalf miljoen euro op en kreeg nadien in Nederland een televisiereeks die drie seizoenen liep. Ook in het buitenland deed All Stars het goed: naast een remake in België, kregen ook Spanje en Groot-Brittannië een eigen versie.