Als voetballer was Vinnie Jones (48) niet bepaald van het fijnbesnaarde type. Dat is hij ook niet als acteur. De Welshman speelde -of schoffelde- als profvoetballer voor onder meer Leeds United, Chelsea, Sheffield United en sloot zijn carrière in 1999 af bij QPR. Maar echt bekend werd hij als boegbeeld van Wimbledon FC. Een onverschrokken aanvoerder en bikkelharde middenvelder die elke tegenstander vreesde. In die rol werd hij ook door de Britse regisseur Guy Ritchie opgemerkt en die liet hem als bad guy opdraven in twee van zijn grootste blockbusters: Lock, Stock & Two Smaking Barrels (1998) en Snatch (2000).

Mean Machine betekende voor Vinnie Jones een eerste hoofdrol. Niet dat die zo moeilijk was: Jones speelt een ex-profvoetballer die in de gevangenis belandt en daar een voetbalteam van geïnterneerden moet klaarstomen voor een belangrijke wedstrijd tegen de bewakers. Veel acteerwerk komt er niet bij kijken, maar wie graag brutale tackles tussen gevangenen en hun bewakers ziet en übermachogedrag op een voetbalveld hoog in het vaandel draagt, zit hier gebeiteld. (MS)

Als voetballer was Vinnie Jones (48) niet bepaald van het fijnbesnaarde type. Dat is hij ook niet als acteur. De Welshman speelde -of schoffelde- als profvoetballer voor onder meer Leeds United, Chelsea, Sheffield United en sloot zijn carrière in 1999 af bij QPR. Maar echt bekend werd hij als boegbeeld van Wimbledon FC. Een onverschrokken aanvoerder en bikkelharde middenvelder die elke tegenstander vreesde. In die rol werd hij ook door de Britse regisseur Guy Ritchie opgemerkt en die liet hem als bad guy opdraven in twee van zijn grootste blockbusters: Lock, Stock & Two Smaking Barrels (1998) en Snatch (2000).Mean Machine betekende voor Vinnie Jones een eerste hoofdrol. Niet dat die zo moeilijk was: Jones speelt een ex-profvoetballer die in de gevangenis belandt en daar een voetbalteam van geïnterneerden moet klaarstomen voor een belangrijke wedstrijd tegen de bewakers. Veel acteerwerk komt er niet bij kijken, maar wie graag brutale tackles tussen gevangenen en hun bewakers ziet en übermachogedrag op een voetbalveld hoog in het vaandel draagt, zit hier gebeiteld. (MS)