Sportbiografie uit 1956, met Paul Newman die zijn eerste hoofdrol vertolkt in een langspeelfilm. Hij speelt de bokslegende Rocky Graziano, oorspronkelijk een rol die bedoeld was voor James Dean, maar de bad boy van Hollywood verongelukte net voor de opnames moesten starten.

De film is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Rocky Graziano, een middengewichtbokser uit New York. Hij groeide op in criminele milieus en belandde dan ook al snel achter de tralies. De enige optie die hem rest om iets van zijn leven te maken, is het Amerikaanse leger. Maar ook daar zorgt Graziano's balorige gedrag voor de nodige problemen. Hij vlucht en in zijn zoektocht naar geld ontdekt hij plots zijn talent als bokser. Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen...

Somebody up there likesme werd geregisseerd door Robert Wise en won twee Oscars (Best Art Direction en Best Cinematography). Voor de filmfreaks: Steve McQueen maakt er zijn langspeeldebuut in een kleine rol. (MS)

Sportbiografie uit 1956, met Paul Newman die zijn eerste hoofdrol vertolkt in een langspeelfilm. Hij speelt de bokslegende Rocky Graziano, oorspronkelijk een rol die bedoeld was voor James Dean, maar de bad boy van Hollywood verongelukte net voor de opnames moesten starten. De film is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Rocky Graziano, een middengewichtbokser uit New York. Hij groeide op in criminele milieus en belandde dan ook al snel achter de tralies. De enige optie die hem rest om iets van zijn leven te maken, is het Amerikaanse leger. Maar ook daar zorgt Graziano's balorige gedrag voor de nodige problemen. Hij vlucht en in zijn zoektocht naar geld ontdekt hij plots zijn talent als bokser. Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen...Somebody up there likesme werd geregisseerd door Robert Wise en won twee Oscars (Best Art Direction en Best Cinematography). Voor de filmfreaks: Steve McQueen maakt er zijn langspeeldebuut in een kleine rol. (MS)