In juli 2013 zond BBC 3 Football's Suicide Secret uit. Een pakkende en rake documentaire van Clarke Carlisle, zelf zestien jaar actief als profvoetballer (onder meer bij Leeds, QPR en Burnley) en van 2010 tot 2013 voorzitter van de spelersvakbond in Engeland. Carlisle vertelt oprecht en boeiend over de mentale hel die een depressie is en waarom het onderwerp onder profvoetballers nauwelijks besproken wordt. Of werd. Sinds de uitzending van de documentaire is depressie in het topvoetbal bespreekbaar geworden in het VK. Al schopte de dood van Gary Speed in 2011 de Britse maatschappij eerder al een geweten.

Football's Suicide Secret heeft in Engeland al heel wat voetballers geholpen. Of zoals Julian Keeling, psychotherapeut in de Sporting Chance Clinic (waar namen als Paul Gascoigne, Paul Merson, Adrian Mutu, Stan Collymore in behandeling kwamen), het verwoordt in Sport/Voetbalmagazine: "Recent kreeg ik nog een sms van een voetballer die mij vroeg om Clarke te bedanken, want zonder zijn tv-reportage had hij nooit hulp gezocht."

Neem er uw tijd voor en bekijk de documentaire hier zelf:

In juli 2013 zond BBC 3 Football's Suicide Secret uit. Een pakkende en rake documentaire van Clarke Carlisle, zelf zestien jaar actief als profvoetballer (onder meer bij Leeds, QPR en Burnley) en van 2010 tot 2013 voorzitter van de spelersvakbond in Engeland. Carlisle vertelt oprecht en boeiend over de mentale hel die een depressie is en waarom het onderwerp onder profvoetballers nauwelijks besproken wordt. Of werd. Sinds de uitzending van de documentaire is depressie in het topvoetbal bespreekbaar geworden in het VK. Al schopte de dood van Gary Speed in 2011 de Britse maatschappij eerder al een geweten.Football's Suicide Secret heeft in Engeland al heel wat voetballers geholpen. Of zoals Julian Keeling, psychotherapeut in de Sporting Chance Clinic (waar namen als Paul Gascoigne, Paul Merson, Adrian Mutu, Stan Collymore in behandeling kwamen), het verwoordt in Sport/Voetbalmagazine: "Recent kreeg ik nog een sms van een voetballer die mij vroeg om Clarke te bedanken, want zonder zijn tv-reportage had hij nooit hulp gezocht."Neem er uw tijd voor en bekijk de documentaire hier zelf: