Rechtstreeks verslag van de Grote Prijs op het circuit van Spa-Francorchamps. De elfde manche van het wereldkampioenschap. Het is de reeds de 58ste keer dat er in België een GP Formule 1 plaatsvindt, de 46ste keer op het circuit van Francorchamps.

Hier nog enkele andere leuke weetjes over onze Belgische racetrots:

- Spa-Francorchamps is met zijn ruim zeven kilometer het langste circuit op de WK-kalender.

- Er zijn maar vier circuits uit het allereerste WKs-seizoen van 1950 die nu nog steeds op de kalender staan: Monza, Silverstone en Monaco.

- Michael Schumacher is de recordhouder wat overwinningen betreft in de GP van België: hij won zes keer. Ayrton Senna won vijf keer.

- Op het circuit zoals het nu uitgetekend is, zette Sebastian Vettel de snelste ronde neer. Dat was in 2009.

- Ferrari is veruit het meest succesvolle team in de geschiedenis van Spa-Francorchamps. De Italiaanse constructeur leverde zestien keer een winnaar af en had 28 keer een piloot op het podium.

- In de laatste acht edities van Spa-Francorchamps is de safety car zes keer moeten uitrijden. Spektakel gegarandeerd!

Rechtstreeks verslag van de Grote Prijs op het circuit van Spa-Francorchamps. De elfde manche van het wereldkampioenschap. Het is de reeds de 58ste keer dat er in België een GP Formule 1 plaatsvindt, de 46ste keer op het circuit van Francorchamps.Hier nog enkele andere leuke weetjes over onze Belgische racetrots:- Spa-Francorchamps is met zijn ruim zeven kilometer het langste circuit op de WK-kalender. - Er zijn maar vier circuits uit het allereerste WKs-seizoen van 1950 die nu nog steeds op de kalender staan: Monza, Silverstone en Monaco.- Michael Schumacher is de recordhouder wat overwinningen betreft in de GP van België: hij won zes keer. Ayrton Senna won vijf keer.- Op het circuit zoals het nu uitgetekend is, zette Sebastian Vettel de snelste ronde neer. Dat was in 2009.- Ferrari is veruit het meest succesvolle team in de geschiedenis van Spa-Francorchamps. De Italiaanse constructeur leverde zestien keer een winnaar af en had 28 keer een piloot op het podium.- In de laatste acht edities van Spa-Francorchamps is de safety car zes keer moeten uitrijden. Spektakel gegarandeerd!