Door de zege van Sebastian Vettel en het uitvallen van Fernando Alonso in de vorige GP (Japan), is de voorsprong van de Spanjaard in het algemene klassement geslonken tot vier schamele punten. De weg ligt open voor Vettel om straks weer voor het eerst sinds mei helemaal bovenaan te staan.

De Red Bulls begonnen matig aan het seizoen, maar lijken de voorbije races steeds meer hun kampioenenpeil te halen. In Suzuka domineerden ze de tegenstand als vanouds. Bovendien won Vettel hier vorig jaar, hetgeen hem de nodige dosis vertrouwen zal geven. Lewis Hamilton eindigde vorig jaar tweede, maar de Brit toonde zich nu tijdens de oefenritten op het circuit van Yeongam allerminst tevreden met de prestaties van zijn McLaren.

Kimi Raikkonen, Mark Webber en Jenson Button maken net als Hamilton mathematisch ook nog altijd kans op de titel, maar moeten dit weekend dan echt wel winnen om die ambitie te vrijwaren.

Overigens is het nog maar de derde keer dat er in Zuid-Korea gereden wordt en een glorierijke toekomst lijkt de GP daar niet tegemoet te gaan. Het circuit maakt immers al drie jaar op rij zware schulden. De kans is groot dat Korea volgend seizoen van de kalender geschrapt wordt. (MS)

Door de zege van Sebastian Vettel en het uitvallen van Fernando Alonso in de vorige GP (Japan), is de voorsprong van de Spanjaard in het algemene klassement geslonken tot vier schamele punten. De weg ligt open voor Vettel om straks weer voor het eerst sinds mei helemaal bovenaan te staan. De Red Bulls begonnen matig aan het seizoen, maar lijken de voorbije races steeds meer hun kampioenenpeil te halen. In Suzuka domineerden ze de tegenstand als vanouds. Bovendien won Vettel hier vorig jaar, hetgeen hem de nodige dosis vertrouwen zal geven. Lewis Hamilton eindigde vorig jaar tweede, maar de Brit toonde zich nu tijdens de oefenritten op het circuit van Yeongam allerminst tevreden met de prestaties van zijn McLaren. Kimi Raikkonen, Mark Webber en Jenson Button maken net als Hamilton mathematisch ook nog altijd kans op de titel, maar moeten dit weekend dan echt wel winnen om die ambitie te vrijwaren.Overigens is het nog maar de derde keer dat er in Zuid-Korea gereden wordt en een glorierijke toekomst lijkt de GP daar niet tegemoet te gaan. Het circuit maakt immers al drie jaar op rij zware schulden. De kans is groot dat Korea volgend seizoen van de kalender geschrapt wordt. (MS)