Foto

Knack

In beeld: de wielerklassiekers van Vlaanderen

De Amerikaanse fotograaf Jered Gruber is sinds maart in Europa om de grote wielerwedstrijden te volgen. De inwoner van Georgia komt al tien jaar naar Europa. 'Ik neem foto's in de Ronde van Frankrijk, de Giro, Parijs-Roubaix... Maar Vlaanderen is bijzonder', klinkt het.

In beeld: Tourkarikaturen van Marc Sleen

Marc Sleen, vooral bekend als de geestelijke vader van stripheld Nero, maakte van 1947 tot 1964 ook elk jaar een reeks cartoons waarin hij de Tour de France in zijn unieke karikatuurstijl samenvatte. Het boek 'De Touren van Marc Sleen' bundelt de mooiste Tourprenten, karikaturen en cartoons per jaar. Sportmagazine.be mag u een selectie aanbieden: het hoofdstuk over de Belgen.

Ons Elftal van het WK

Naar goede gewoonte verkoos de redactie tijdens het WK in Rusland haar elftal van het toernooi. Deze vier Fransen, vier Belgen, twee Kroaten en één Engelsman verdienen daar volgens ons een plaatsje in...

In beeld: Rode Duivels als helden onthaald

De 8.000 supporters op de Grote Markt hebben zondagnamidadg de Rode Duivels als helden onthaald bij hun verschijnen op het balkon van het Brusselse stadhuis. De menigte ontplofte bij het zien van de bronzen medaillewinnaars op het WK voetbal in Rusland.

In beeld: Rode Duivels in korte broek ontvangen door koning Filip

De Rode Duivels zijn ontvangen op het Koninklijk Domein in Laken door koning Filip, koningin Mathilde en hun jongste dochter prinses Eléonore. De spelers en de volledige staf van de nationale ploeg werden door het koningspaar gefeliciteerd voor hun derde plaats op het WK voetbal in Rusland.

In beeld: het verdriet van België

Zit je vandaag met een vervelende knoop in de maag? Je bent niet alleen. De Rode Duivels zijn dan wel de mooiste verliezers op dit WK, de ontgoocheling valt niet te ontkennen bij de supporters. Zo ziet nationaal verdriet eruit.

In beeld: familie en fans van de Rode Duivels klaar voor de match

Opgelet Sint-Petersburg, de Belgen komen eraan! Vanochtend scheepten familie en fans van de Rode Duivels in op de fanvlucht die hen naar de match van hun leven moet brengen. Terwijl de families het nog enigszins bescheiden hielden, gaan de fans er voluit voor. Het Atomium staat alvast niet meer in Brussel.

In beeld: laatste training Rode Duivels voor Frankrijk

De Rode Duivels hebben een laatste keer getraind in hun oefencomplex in Dedovsk bij Moskou. Maandagnamiddag vliegen ze naar Sint-Petersburg, waar ze het dinsdag (20 uur) Belgische tijd opnemen tegen Frankrijk in de halve finales van het WK.

In beeld: het beste van de Winterspelen in PyeongChang

Weinig sportevenementen die mooiere plaatjes opleveren dan de Olympische Winterspelen, waar spectaculaire disciplines als rodelen en skeleton, schansspringen, freestyle skiën en snowboarden op het programma staan. Een greep uit de knapste foto's na het eerste weekend van PyeongChang 2018.

De bestbetaalde voetballers anno 2018

Kevin De Bruyne gaat dankzij zijn verbeterd contract bij Manchester City volgens de Britse pers een slordige 360.000 euro per week verdienen, of goed 18 miljoen euro per jaar. Als dat klopt, wordt hij de bestbetaalde Belgische voetballer in de geschiedenis. Maar daarmee haalt hij nog niet de top tien van bestbetaalde spelers ter wereld. Een overzicht op basis van salaris voor belastingen en zonder extrasportieve inkomsten.Lees ookHet monstercontract van Lionel Messi: Football Leaks legt smerige details bloot

Fotoreeks: de roots van Roberto Martínez

De coach die de Rode Duivels naar de wereldtitel in Rusland moet gidsen, groeide op in het Spaanse provinciestadje Balaguer. Sport/Voetbalmagazine trok op zoek naar de roots van Roberto Martínez en kwam met volgend beeldverslag terug.Lees ook de volledige reportage

WK 2018: selectie van 23 sterren die er niet bij zullen zijn

De twee tenoren van het moderne voetbal, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, wisten zich in extremis te verzekeren van een plekje in de spotlights van het WK volgend jaar in Rusland. Maar er zijn een pak bekende namen die we straks niet te zien krijgen op de Russische voetbalvelden. Een lijstje.