Japan won vrijdag verrassend met 0-1 van Frankrijk in een oefeninterland in Parijs. De bezoekers hadden hun zege vooral te danken aan Standarddoelman Eiji Kawashima, die met tal van reddingen de absolute uitblinker was.

Tijdens een analyse van de match toonde presentator Laurent Ruquier op de Franse televisiezender France 2 een bewerkte foto die een Kawashima met vier armen afbeelde. Ruquier verwees daarbij naar het 'Fukushima-effect'.

'Ongepast'

In de studio werd Ruquiers grap op gelach en applaus ontvangen, in Japan had ze het tegenovergestelde effect. Regeringswoordvoerder Osamu Fujimura noemde de verwijzing naar de verschrikkelijke kernramp van maart 2011 "zeer ongepast".

Hij zei dat de Japanse ambassadeur in Parijs Fujimura reeds een protestbrief naar France 2 heeft gestuurd. "De montage kwetst de gevoelens van alle overlevenden van de ramp", staat in de brief te lezen.

France 2 heeft (nog) niet gereageerd op het incident. (KVDA)

Bekijk de beelden (na 0:35)

Japan won vrijdag verrassend met 0-1 van Frankrijk in een oefeninterland in Parijs. De bezoekers hadden hun zege vooral te danken aan Standarddoelman Eiji Kawashima, die met tal van reddingen de absolute uitblinker was. Tijdens een analyse van de match toonde presentator Laurent Ruquier op de Franse televisiezender France 2 een bewerkte foto die een Kawashima met vier armen afbeelde. Ruquier verwees daarbij naar het 'Fukushima-effect'. 'Ongepast' In de studio werd Ruquiers grap op gelach en applaus ontvangen, in Japan had ze het tegenovergestelde effect. Regeringswoordvoerder Osamu Fujimura noemde de verwijzing naar de verschrikkelijke kernramp van maart 2011 "zeer ongepast". Hij zei dat de Japanse ambassadeur in Parijs Fujimura reeds een protestbrief naar France 2 heeft gestuurd. "De montage kwetst de gevoelens van alle overlevenden van de ramp", staat in de brief te lezen. France 2 heeft (nog) niet gereageerd op het incident. (KVDA) Bekijk de beelden (na 0:35)