De 23-jarige Muguruza, het veertiende reekshoofd, versloeg in de finale op Centre Court de 37-jarige Amerikaanse Venus Williams (WTA 11) in twee sets: 7-5 en 6-0 na 1 uur en 17 minuten.

Muguruza is de eerste Spaanse op de erelijst van Wimbledon sinds Conchita Martinez in 1994. Muguruza en de oudere zus van Serena Williams stonden voor de vijfde keer tegenover elkaar. De Spaanse trok voor de tweede keer aan het langste eind.

Op Wimbledon speelde Muguruza in 2015 al eens de finale. Ze verloor die met tweemaal 6-4 van Serena Williams, dit jaar wegens zwangerschap afwezig op de All England Club. In de tweede ronde schakelde Muguruza Yanina Wickmayer (WTA 96) uit met 6-2 en 6-4.

Vorig jaar sneuvelde Muguruza al in die fase van Wimbledon. Ze liet zich toen verrassen door de Slowaakse qualifier Jana Cepelova. Tiende reekshoofd Venus Williams debuteerde twintig jaar geleden op het Londense gras. Zaterdag stond ze er voor de negende keer in de finale. Vijf keer won ze het grandslamtoernooi.

De 23-jarige Muguruza, het veertiende reekshoofd, versloeg in de finale op Centre Court de 37-jarige Amerikaanse Venus Williams (WTA 11) in twee sets: 7-5 en 6-0 na 1 uur en 17 minuten. Muguruza is de eerste Spaanse op de erelijst van Wimbledon sinds Conchita Martinez in 1994. Muguruza en de oudere zus van Serena Williams stonden voor de vijfde keer tegenover elkaar. De Spaanse trok voor de tweede keer aan het langste eind. Op Wimbledon speelde Muguruza in 2015 al eens de finale. Ze verloor die met tweemaal 6-4 van Serena Williams, dit jaar wegens zwangerschap afwezig op de All England Club. In de tweede ronde schakelde Muguruza Yanina Wickmayer (WTA 96) uit met 6-2 en 6-4. Vorig jaar sneuvelde Muguruza al in die fase van Wimbledon. Ze liet zich toen verrassen door de Slowaakse qualifier Jana Cepelova. Tiende reekshoofd Venus Williams debuteerde twintig jaar geleden op het Londense gras. Zaterdag stond ze er voor de negende keer in de finale. Vijf keer won ze het grandslamtoernooi.