AC Milan-middenvelder Gennaro Gattuso riskeert een sanctie wegens zijn gedrag van dinsdag tijdens en na de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League voetbal tegen Tottenham Hotspur (0-1).

Gattuso kreeg het tijdens het duel aan de stok met Joe Jordan, de assistent-coach van de Spurs. De Italiaan duwde hem na een woordenwisseling weg.

Na de partij gingen beide heren opnieuw in de clinch met mekaar. Daarbij gaf Gattuso, die berucht is vanwege zijn temperament, Jordan een lichte kopstoot. De middenvelder moest nadien in bedwang gehouden worden door zijn ploegmaats.

"Jordan daagde mij uit, ik raakte geïrriteerd," zei Gattuso achteraf. Maar dat rechtvaardigt mijn reactie niet. Ik had dit niet moeten doen".

De disciplinaire commissie van de Europese Voetbalbond UEFA liet woensdag weten de zaak op 21 februari te zullen onderzoeken.

Eerste incident:

Kopstoot:

AC Milan-middenvelder Gennaro Gattuso riskeert een sanctie wegens zijn gedrag van dinsdag tijdens en na de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League voetbal tegen Tottenham Hotspur (0-1). Gattuso kreeg het tijdens het duel aan de stok met Joe Jordan, de assistent-coach van de Spurs. De Italiaan duwde hem na een woordenwisseling weg. Na de partij gingen beide heren opnieuw in de clinch met mekaar. Daarbij gaf Gattuso, die berucht is vanwege zijn temperament, Jordan een lichte kopstoot. De middenvelder moest nadien in bedwang gehouden worden door zijn ploegmaats. "Jordan daagde mij uit, ik raakte geïrriteerd," zei Gattuso achteraf. Maar dat rechtvaardigt mijn reactie niet. Ik had dit niet moeten doen". De disciplinaire commissie van de Europese Voetbalbond UEFA liet woensdag weten de zaak op 21 februari te zullen onderzoeken. Eerste incident: Kopstoot: